“Milrem Robotics” piegādās AAE bruņotajiem spēkiem dažāda tipa bezpilota kaujas platformas

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv/ERR
"Milrem Robotics" ražotā autonomā sauszemes kaujas robota THeMIS” demonstrācija Ādažu poligonā
Foto: Štāba virsseržants Gatis Indrēvics / Aizsardzības ministrija

Uzsākot pasaulē lielāko kaujas robotikas programmu, Igaunijas aizsardzības nozares uzņēmums “Milrem Robotics” ir noslēdzis vienošanos ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE)Aizsardzības ministriju par 20 kāpurķēžu robotizētu kaujas transportlīdzekļu (RCV) un 40 “THeMIS” bezpilota sauszemes transportlīdzekļu (UGV) piegādi, atsaucoties uz uzņēmuma informāciju ziņo Igaunijas sabiedriskais medijs “ERR.ee”.

Saskaņā ar līgumu “Milrem Robotics” vadīs eksperimentālu un izmēģinājuma programmu, kuras mērķis ir integrēt bezpilota sauszemes platformu spējas Apvienoto Arābu Emirātu bruņoto spēku arsenālā, teikts paziņojumā presei.

Šis darījums ir Igaunijas aizsardzības nozares lielākais pasūtījums, kura vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro, bet kura precīza cena netiek atklāta.

Darījums ietver “Milrem” izstrādātās pašgājēja kāpurķēžu kaujas platformas RCV piegādi, kura bruņota ar ar 33 mm MK44 lielgabaliem, kā arī gabarītos nedaudz mazāku “THeMIS Combat” bezpilota robotu piegādi, kas aprīkotas ar 30 mm M230LF attālināti lietojamām ieroču sistēmām un netiešās uguns atbalsta sistēmām. Tāpat darījums paredz “THeMIS Observe” mašīnu piegādi, kuras būs aprīkotas ar ar radaru un kameru sistēmām, kā arī šāvienu noteikšanas iespējām.

 

“Milrem Robotics” nodrošinās arī Apvienoto Arābu Emirātu bruņoto spēku personāla visaptverošu apmācības sistēmu, nodrošinot personāla prasmes  un uzraudzību, lai nodrošinātu, ka robotizēto kaujas iekārtu izmantošanā.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka pērnā gada sākumā par “Milrem Robotics” kontrolpaketes īpašnieku kļuva Apvienoto Arābu Emirātu aizsardzības nozares uzņēmums “EDGE Group PJSC”.

Dalies ar šo ziņu