Igaunijas robotikas firma piedāvā jaunu iespēju, kā palīdzēt Ukrainai

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Defense News
Milrem Robotics ražotāja platforma
Foto: dpa/picture-alliance

Krievijas uzsāktais karš Ukrainā ir atklājis nepieciešamību pēc aizvien jaunām tehnoloģijām. Tieši tādēļ Igaunijas robotikas uzņēmums “Milrem Robotics” izstrādā inovatīvu ieroču sistēmu - bezpilota sauszemes transportlīdzekli, kas aprīkots ar kamikadzes dronu palaišanas iekārtu, vēsta ASV aizsardzības medijs “Defence News”.

“Milrem Robotics” mārketinga un eksporta kontroles direktors Gerts Hankevics (Gert Hankewitz) “Defense News” atklāja, ka kompānijas jaunākā produkta pamatā ir tās sākotnējā bezpilota sauszemes transportlīdzekļa platforma “THeMIS”. Uzņēmums šobrīd cer parakstīt jaunus eksporta līgumus.

“THeMIS” platforma ir paredzēta izlūkošanas un novērošanas operācijām, savukārt jauno spēkratu izmantos kaujas operācijām.

“Karš Ukrainā ir raidījis nepieciešamību pēc kamikadzes dronu sistēmām, un tā ir mūsu atbilde uz pieaugošo pieprasījumu pēc šādiem risinājumiem,” skaidro G. Hankevics.

“THeMIS” platformas tiek izmantotas Austrālijā, Francijā, Vācijā, Indijā, Indonēzijā, Itālijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Saūda Arābijā, Spānijā, Taizemē, Lielbritānijā, Ukrainā un ASV, liecina ražotāja sniegtā informācija. Līdz ar jauno produktu uzņēmums cer paplašināt savu starptautisko klātbūtni, norāda mārketinga un eksporta kontroles direktors.

Igaunijas robotizēto transportlīdzekļu ražotājs “Milrem Robotics” tika izveidots 2013. gadā un tā galvenā mītne atrodas Tallinā, taču Apvienoto Arābu Emirātu holdingam “Edge Group” pieder lielākā daļa ražotāja akciju.

Dalies ar šo ziņu