Žurnālisti: Pazudis Šoigu

Pasaulē (Papildināts)
LETA/Ukrainska Pravda/Mediazona/Agensto

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu publikā nav manīts kopš 11.marta, ziņo krievu izdevumi "Mediazona" un "Agensto".
 

Parasti Šoigu ļoti aktīvi kontaktē ar medijiem un pievērš lielu vērību savam publiskajam tēlam.

"Agenstvo" norāda, ka līdz 11.martam ministrs ziņās pieminēts gandrīz katru dienu.

Šoigu tuvākajās aprindās klīstot runas, ka viņam esot problēmas ar sirdi.

Kremļa tīmekļa vietnē ziņots, ka 18.martā Šoigu piedalījies diktatora Vladimira Putina sarunā ar Drošības padomes pastāvīgajiem locekļiem, taču vietnē nav publicētas nedz fotogrāfijas, nedz video, kas to apliecinātu.

Tajā pašā dienā Krievijas Pirmajā kanālā tika demonstrēts sižets, kurā redzams, kā Šoigu apbalvo militārpersonas par piedalīšanos karā pret Ukrainu. Sižetā apgalvots, ka tas noticis "šodien", tas ir, 18.martā.

Taču šis videoieraksts Aizsardzības ministrijas tīmekļa vietnē publicēts jau 11.martā, norādot, ka apbalvošana notikusi tajā pašā dienā.

Arī pēdējā ziņa, kas publicēta Šoigu profilā Aizsardzības ministrijas vietnē, datēta ar 11.martu.

Žurnālisti norāda, ka pazudis ir ne tikai Šoigu. Pēc 11.marta nav ziņu arī par Krievijas ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks negaidīto Šoigu pazušanu raksturojis kā interesantu un norādījis, ka no publiskās telpas pazudušas vēl vairākas citas svarīgas Krievijas politiskās figūras.

"Pazuduši. Nav arī citu smagsavru sistēmisku un svarīgu protokola paziņojumu, arī no specdienestu vadītājiem Patruševa, Bortņikova, Nariškina. Pazuduši arī no obligātajiem protokoliem," lietotnē "Telegram" norāda Podoļaks.

"Skaļāk nekā parasti klusē ekonomisti - premjers Mišustins, Centrālās bankas vadītāja Nabiuļļina, ministrs Rešetņikovs. Vienvārdsakot, visi pilnībā pazuduši pat no protokola telpas," piebildusi ukraiņu amatpersona.

Publiskajā telpā palicis tikai Putina uzticamais pakalpiņš ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, arī Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šad tad parādās sabiedrībā ar vājprātīgiem paziņojumiem, piebildis Podoļaks.

"Palicis ir tikai Lavrovs, kas cenšas ārējos tirgos pierādīt - ja Krievija neslepkavos Ukrainas mierīgos iedzīvotājus, Eiropa var iecerēt kaut ko nelāgu. Peskovs, kas periodiski no sirds tic, ka viss "notiek pēc specoperācijas plāna" un tāpēc Krievijai obligāti nepieciešams saņemt piekto sankciju paketi ar naftas embargo un pasaules ostu slēgšanu. Un klasiskie Krievijas propagandisti, kas turpina sev sarunāt jau pavisam konkrētas juridiskās pretenzijas uz laiku "pēc tam". Interesants klusums," atzinis Podoļaks.

Dalies ar šo ziņu