“Tīrīšana” Rosgvardija sistēmā – Zolotovs pieņem vietnieka atlūgumu

Pasaulē
Sargs.lv/Kommersant
Rosgvardia kaujinieki Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā gatavojas vardarbīgai opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija atbalsta demonstrācijas izdzenāšanai
Foto: AFP/Scanpix

Pēc šonedēļ veiktajām “tīrīšanām” Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) vadībā, kur tika aizturēti Krievijas iebrukuma Ukrainā arhitekti, “tīrīšanas” turpinās arī Krievijas diktatora un kara noziedznieka Vladimira Putina 2016.gadā veidotajā Rosgvardia struktūrā. Krievijas laikraksts “Kommersant” vēsta, ka atlūgumu  Rosgvardia komandieriem Viktoram Zolotovam iesniedzis viņa vietnieks - ģenerālleitnants Romāns Gavrilovs.

Lūgumu par atvaļināšanu no dienesta ģenerālleitnants R.Gavrilovs iesniedzis, esot tikai 45 gadu vecumā.

Pašreizējā Krievijas likumdošana viņam Rosgvardia struktūrā ļautu dienēt vēl vismaz 10-20 gadus.

Zīmīgi, ka viņš uzrakstījis atlūgumu laikā, kad turpinās karš Ukrainā. Iespējams, ka ģenerālleitnantam R.Gavrilovam ir palūgts atstāt dienestu. Iemesls tam varētu būt meklējams Rosgvardia piedzīvotajās neveiksmēs, piedaloties iebrukumā Ukrainā. R. Gavrilovs kūrēja tieši Rossgvardia speciālo uzdevumu vienību (SPECNAZ) darbību, kas nav bijušas uzdevumu augstumos.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka šonedēļ publiskajā telpā izskanēja oficiāli neapstiprināta informācija, ka mājas arests ir noteikts FSB 5.dienesta vadītājam Sergejam Besedam un viņa vietniekam.

Ir visai ticams, ka nākotnē Kremļa iniciētas “tīrīšanas” varētu skart arī citas Krievijas spēka struktūras, tajā skaitā bruņoto spēku vadību.

V. Putins atbilstoši Krievijas vēsturiskajai tradīcijai ir turpinājis īstenot neveselīgo konkurenci dažādu Krievijas spēka struktūru starpā un to iekšienē. Tādējādi nav pamata uzskatīt, ka atsevišķu FSB un Rosgvardija ģenerāļu neitralizēšana varētu veicināt tūlītēju šo vai citu spēka struktūru vēršanos pret Krievijas prezidentu.

Dalies ar šo ziņu