Krievija apgalvo, ka iznīcinājusi no Rietumvalstīm piegādāto ieroču noliktavu Ukrainā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/The Moscow Times/AFP
Agresorvalsts Krievijas jūras kara flote palaiž raķeti "Kalibr"
Foto: AP/Scanpix

Agresorvalsts Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka Ukrainā Ļvivas apkārtnē iznīcinājusi it kā no Rietumvalstīm sūtīto ieroču un munīcijas noliktavu, atsaucoties uz aģentūru AFP ziņo "The Moscow Times".

“Netālu no Zoločivas ciena Ļvivas apgabalā ar augstas precizitātes spārnoto raķeti “Kalibr” tika iznīcināta ieroču un munīcijas noliktava, caur kuru Ukrainā NATO dalībvalstis nogādāja ieročus, tostarp 155 milimetru haubices M777,” teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Otrdien Ukrainas amatpersonas paziņoja, ka saņēmušas tikai 10% no valstij nepieciešamajiem ieročiem.

Patlaban agresorvalsts Krievija koncentrē savus spēkus stratēģiski svarīgās Severodoņeckas ieņemšanai, lai pavērtu ceļu visas Austrumukrainas okupācijai.

Trešdien bijušais Krievijas prezidents un pašreizējais Krievijas Drošības padomes sekretārs Dmitrijs Medvedevs savā “Telegram” kanālā pauda viedokli, ka “tuvāko divu gadu laikā Ukraina vairs neeksistēs”.

“Es lasīju ziņojumu, ka Ukraina vēlas saņemt sašķidrinātās dabasgāzes piegādes kā daļu no “Lendlīzes” līguma no saviem aizjūru pavēlniekiem, paredzot, ka apmaksa tiks veikta divus gadus pēc piegādēm. Kurš gan domā, ka Ukraina pēc diviem gadiem vispār vēl būs atrodama uz pasaules kartes,” savā ierakstā ciniski vaicāja D. Medvedevs, kurš būdams Krievijas prezidenta amatā 2008. gada augustā deva pavēli par nelikumīgo iebrukumu Gruzijas teritorijā.

Iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vairākkārt prasījis Rietumvalstīm piegādāt Ukrainai smagos ieročus, kritizējot atsevišķu Eiropas valstu vadītājus par to “atturīgo uzvedību, tādējādi būtiski bremzējot ieroču piegādes”.

“Esmu pateicīgs par to, ko saņemam, taču mums tas ir jāsaņem daudz ātrāk,” V. Zelenskis sacīja otrdien, tiekoties ar Dānijas žurnālistiem.

ASV un Lielbritānija nesen paziņoja, ka par spīti Kremļa brīdinājumiem, tās piegādās Ukrainai tālās darbības precīzās artilērijas raķešu sistēmas.

Dalies ar šo ziņu