Daugavpils novadā norisinās inženieru militārās mācības “BASTIONS-21”

Militārās mācības
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Šonedēļ līdz 31. oktobrim poligonā “Meža Mackeviči” Daugavpils novadā norisinās inženieru militārās mācības “BASTIONS-21”.

Militāro mācību laikā Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un Militārās policijas inženieri, kā arī Zemessardzes brigāžu inženieru rotas apgūst un nostiprina militārās inženierijas prasmes, tostarp inženieršķēršļu uzstādīšanu, konstrukciju izveidi un uzstādīšanu, spridzināšanu, kā arī citas militārās spējas.

Mācību mērķis ir veicināt Nacionālo bruņoto spēku profesionālo vienību un Zemessardzes inženieru pieredzes apmaiņu, trenēt savstarpējo sadarbību un spēju sniegt atbalstu krīzes situācijās.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs. 

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargsatmil [dot] lv () vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv ! 

Dalies ar šo ziņu