“LMT” viceprezidents: vīriešiem jāsaprot, ka dienests Zemessardzē ir norma

Viedoklis
Sargs.lv
Pūķis
Foto: Foto: LMT publicitātes foto

Latvijā jāsasniedz tas līmenis, kad visi vīrieši apzinīgā vecumā saprot, ka dienests Zemessardzē ir norma un loģiska rīcība, saka SIA “Latvijas Mobilais Telefons” viceprezidents un valdes loceklis Ingmārs Pūķis, kurš jau piecus gadus dien Zemessardzes Studentu bataljonā. Turklāt “LMT” ir viens no Zemessardzi visvairāk atbalstošākajiem uzņēmumiem Latvijā.

Ingmārs Pūķis sarunā ar aizsardzības nozares portālu “Sargs.lv” stāsta, ka pirms iestāšanās Zemessardzē par to jau kādu laiku bija prātojis, taču toreiz paziņu lokā nebijis neviena zemessarga, ar kuru varētu parunāt un uzzināt vairāk. “Tad vienas biznesa tikšanās laikā ar Andri Bērziņu, kurš ir viens no uzņēmuma “TechHub Riga” līdzdibinātājiem, uzzināju, ka viņš ir zemessargs. Līdz ar to visa tikšanās pārrauga tādā kā jautājumu – atbilžu sesijā par viņa personīgo pieredzi. Sapratu, ka arī man tas ir jādara,” pauž I. Pūķis.

Viņš gan neslēpj, ka dienesta gaitu apvienošana ar darbu un ģimeni esot izaicinājums, bet jau piecus gadus viss ir izdevies. “Pakāpeniski esmu to iemācījies gan es, gan mana ģimene. Var teikt, ka kopīgiem spēkiem karojam,” saka I. Pūķis.

Zemessardze būtiski paplašinājusi to, ko mūsdienās sauc par informācijas “burbuli”, draugu un paziņu loks kļuvis daudzveidīgāks. “Tajā ir ārsti, uzņēmēji, studenti... ir interesanti. Otrs ieguvums – Zemessardze mani stiprinājusi fiziski. Jā, es savā dzīvē daudz esmu ceļojis, kāpis kalnos, bet tas nav salīdzināms. Zemessardze dod pavisam citu iemaņu komplektu,” atzīst I. Pūķis.

Viņš, līdzīgi kā daudzi pašreizējie zemessargi, par valsts drošību un aizsardzību pastiprināti sācis domāt pēc notikumiem Ukrainā 2014. gadā.

“Jāpanāk, ka visi vīrieši apzinīgā vecumā saprot – dienests Zemessardzē ir norma un loģiska rīcība. Saprotu, ka šādas pārmaiņas sabiedrībā nenotiek vienā dienā, tieši tāpēc es par to stāstu savā draugu lokā. Joprojām daudzi mani paziņas uz dienestu Zemessardzē raugās kā uz hobiju. Tad es viņiem saku, ka man būtu daudz citu hobiju, ar kuriem nodarboties brīvajā laikā, taču esmu izvēlējies Zemessardzi. Zinu daudzus raženus kungus un sportiskas dāmas, kuras pilnīgi mierīgi varētu būt Zemessardzē un viņiem tas pat patiktu,” saka I. Pūķis, piebilstot, ka Latvijā ir senas pašaizsardzības tradīcijas, tāpēc tās vajag uzturēt dzīvas, jo visos vēsturiskajos karos fundamentāls ir bijis brīvprātības princips.

Viņš kā uzņēmuma viceprezidents atbalsta arī darbiniekus zemessargus, turklāt SIA “Latvijas Mobilais Telefons” savā ziņā var dēvēt pat par darba devēju – Zemessardzes veterānu, jo sadarbība un atbalsts bijis ilgstošs un noturīgs.

Ingmārs Pūķis atzīst, ka dienests Zemessardzē arī licis nopietnāk aizdomāties par gatavību dažādām krīzēm. Par to tiek runāts arī ģimenē. “Vislabākais veids, kā izvairīties no karošanas, ir – būt tai gataviem,” rezumē I. Pūķis.

Dalies ar šo ziņu