"UAV Factory" izstrādājis dronu ar vertikālās pacelšanās un nolaišanās iekārtām

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Europäische Sicherheit & Technik
"UAV Factory" bezpilota lidaparāts "Penguin C Mk 2 VTOL"
Foto: Attēls: UAV Factory

Latvijas bezpilota lidaparātu ražotājs “UAV Factory” šomēnes prezentējis savu jaunāko bezpilota izlūkošanas lidaparātu “Penguin C Mk 2 VTOL”, kas atšķirībā no līdzšinējiem “Penguin” sērijas modeļiem ir aprīkots ar vertikālās pacelšanās un nolaišanās iekārtām, vēsta Vācijas aizsardzības nozares tehnoloģiju žurnālsEuropäische Sicherheit & Technik”.

Kā norāda medijs, saskaņā ar ražotāja sniegto informāciju, jaunais bezpilota lidaparāts būs izmantojams sarežģītā apvidū. Pateicoties jaunākajām tajā iestrādātajām tehnoloģijām, tas varēs paildzināt savu lidojumu par 20%, sasniedzot vairāk nekā 14 stundas.

Jaunā bezpilota lidaparāta vertikālās pacelšanās rotori iestrādāti zem spārniem izvietotos divos garenos korpusos, kas automātiski aizveras brīdī, kad vertikālās piedziņas rotori netiek izmantoti. Tādējādi tiek samazināta gaisa pretestība lidojuma laikā. Paši vertikālo dzinēju korpusi izgatavoti no viegliem, taču izturīgiem kompozīta materiāliem.

Saskaņā ar “UAV Factory” sniegto informāciju bezpilota lidaparāta horizontālā lidojuma dzinējs ir aprīkots ar elektronisko degvielas iesmidzināšanas sistēmu un izvietots ātri nomaināmā piedziņas modulī. Gadījumā, ja bezpilota lidaparātam jāveic ārkārtas nosēšanās, tas ir aprīkots ar avārijas izpletņu sistēmu.

 

Bezpilota lidaparāta “Penguin C Mk 2 VTOL” pacelšanās masa ir 32 kilogrami, bet tā kravnesība ir 4,5 kilogrami. Kā apgalvo ražotāji, drona lietderīgā krava ir viegli nomaināmā blokā, kas nozīmē, ka šo bezpilota lidaparātu iespējams aprīkot ar jaudīgām elektrooptiskajām un infrasarkanajām novērošanas sistēmām. Lidaparāta kontrolei un šifrētai datu pārraidei tiek izmantota vairāku ieeju un izeju tehnoloģija, savukārt bezvadu sakariem tiek izmantotas vairākas raidīšanas un uztveršanas antenas.

Kontrolei un šifrētai datu pārraidei tiek izmantota tā sauktā “vairāku ieeju- izeju” tehnoloģija. Bezvadu sakariem tiek izmantotas vairākas raidīšanas un uztveršanas antenas.

Dalies ar šo ziņu