NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs organizēs "Mākslīgā intelekta kursu" komunikatoriem

NATO
Sargs.lv
Jānis Sārts prezentē
Foto: Normunds Mežiņš/ Aizsardzības ministrija

Mākslīgā intelekta (MI) un dažādu MI gudro rīku nozīme un pielietojums digitālajā vidē, komunikācijā un stratēģiskajā komunikācijā turpina augt, tādēļ NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs (STRATCOM) ir izveidojis "Mākslīgā intelekta kursu" komunikatoriem, lai uzlabotu alianses un tās dalībvalstu stratēģiskās komunikācijas spējas.

Straujā tehnoloģiskā attīstība sniedz iespēju ikvienam pilnveidot savas profesionālās iemaņas un sasniegt arvien labākus rezultātus bez īpašām tehniskām zināšanām. Līdztekus tieši stratēģiskajā komunikācijā gudrie rīki un mākslīgais intelekts palīdz komunikatoriem labāk izvērtēt un analizēt lielus informācijas apjomus, saprast un sadzirdēt dažādas auditorijas, kā arī radīt un pielāgot dažāda veida saturu.

Tieši tādēļ NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs ir ieviesis "Mākslīgā intelekta kursu" komunikatoriem. Šis kurss ir īpaši izstrādāts praktiķiem, kuriem nav plašu tehnisko zināšanu.

Kursa mērķis ir sniegt NATO dalībvalstu komunikatoriem padziļinātu izpratni par komerciāliem un atvērtā koda mākslīgā intelekta modeļiem no OpenAI, Google, Hugging Face un NVIDIA un to pielietojumiem dažādu komunikācijas produktu veidošanā un datu apstrādes procesos.

Kā intervijā portālam “Sargs.lv” norāda STRATCOM direktors Jānis Sārts, nākotnē informācijas kara uzvarētāju pamatā noteiks mākslīgā intelekta jauda un spējas. “Cilvēki, kuri prasmīgi spēs pielietot mākslīgo intelektu, ļoti ātri uzvarēs šajā cīņā cilvēku, kas izmanto klasisko veidu, kā esam radījuši kampaņas, apkopojuši un analizējuši informāciju. Tieši tāpēc ir ārkārtīgi būtiski, lai komunikatori prastu izmantot jaunās tehnoloģijas, kuras dod līdz šim nepieredzētas iespējas precīzi un jaudīgi paredzēt komunikācijas ietekmes rezultātu,” atklāj centra direktors.

Kursa pirmajā daļā dalībnieki apgūs dažādus MI rīkus, savukārt otrajā daļā kursanti reālajā laikā, izmantojot apgūtos MI rīkus, veiks datu analīzi, kampaņu plānošanu, realizāciju, kā arī vēstījumu izveidi un kampaņas ietekmes analīzi.

“Kursa noslēgumā mēs vēlētos, lai dalībnieki prastu šos rīkus diezgan labā līmenī izmantot savā ikdienas darbībā. Šobrīd šie kursi ir ļoti populāri, tādēļ pagaidām kursi būs pieejami to valstu pārstāvjiem, kas sniedz ieguldījumu centra darbībā,” norāda J. Sārts.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs ir radījis pirmo šāda veida kursu visā NATO, kā arī izstrādājis apmācību programmu un sniegs tās īstenošanai nepieciešamo ekspertīzi. Kursa plānotā norise ir no 17-21. jūnijam, Rīgā.

Dalies ar šo ziņu