Piektdien paredzēta Merkeles, Makrona un Zelenska videokonference

Ārvalstīs
LETA/DPA
bilde
Foto: Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Emanuels Makrons un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Jacques Witt/SIPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons piektdien videokonferences formātā tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, lai apspriestu situācijas saasināšanos Austrumukrainā.

Sarunas organizējusi Francija nolūkā sekmēt pērn panāktā pamiera saglabāšanu.

Paredzēts apspriest arī progresu, kas panākts centienos konfliktu atrisināt ar politiskiem līdzekļiem, izteikušies Francijas valdībai tuvu stāvoši avoti.

Videokonferences sākums paredzēts 16.00 pēc Latvijas laika.

Pēdējo nedēļu laikā pieaudzis satraukums par Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežām un par pieaugošo pamiera pārkāpumu skaitu Austrumukrainā no Maskavas uzturēto un apbruņoto kaujinieku bandu puses.

Pirms videokonferences paredzēta divpusēja Makrona un Zelenska saruna, kas plānota jau kādu laiku iepriekš, vēsta avoti.

Abi līderi līdztekus Krievijas agresijai pret Ukrainu paredzējuši pārrunāt ekonomikas jautājumus un Kijevas attiecības ar Eiropas Savienību (ES).

Dalies ar šo ziņu