ASV armijas karavīru ansamblis uzstāsies Lielvārdē un Ādažos

Kultūra
LETA
ASV
Foto: ASV vēstniecība Rīgā

Lielvārdes Kultūras namā sestdien plkst.12 uzstāsies ASV armijas Eiropā un Āfrikā karavīru ansamblis, savukārt 8.maijā plkst.12 ASV armijas  ansamblis uzstāsies Ādažu Kultūras centrā. KOncertā piedalīsies arī Latvijas Zemessardzes orķestra mūziķi, un abi koncerti ir bez ieejas maksas.

Ar koncertiem Lielvārdē un Ādažos tiks atzīmēta ASV un Latvijas diplomātisko attiecību 100.gadadiena. Koncerti tiek rīkoti, sadarbojoties ASV armijai, ASV vēstniecībai Latvijā, Latvijas Zemessardzes orķestrim, kā arī Lielvārdes un Ādažu kultūras centriem.

ASV armijas Eiropas un Āfrikas karavīru ansamblis virsleitnanta Kurrana Šenka vadībā tika dibināts 1963.gadā un ar mūzikas palīdzību palīdzēja ātri attīstīt attiecības starp amerikāņu kopienu Eiropā un tās uzņemošajām valstīm.

Image

Lielākā daļa ansambļa dalībnieku pirms armijas nav bijuši saistīti ar mūziku. Šie karavīri tiek atlasīti konkursa kārtībā. Viņi saņem intensīvu apmācību, lai pilnveidotu vokālās, dejas un teātra prasmes. Šis ansamblis ir viens no piecām pilna laika kora grupām ASV armijā.

ASV armijas Eiropas un Āfrikas grupa un ansamblis katru gadu veic vairāk nekā 200 uzstāšanos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā

Dalies ar šo ziņu