Mēmju karš: Jūs varat samaksāt, lai uz Ukrainas artilērijas, bumbām un raķetēm tiktu uzzīmēti mēmumi

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Task and Purpose
Krievu smagā haubice
Foto: taskandpurpose.com

Vai pastāv arī īsti mēmju kari? Ja esat saņēmis 203mm artilērijas lādiņus, kas apzīmēti ar atsaucēm uz interneta kultūru jeb mēmēm, tad, jā, var teikt, ka pastāv mēmju kari.

Ir vismaz viena Ukrainas artilērijas baterija, kura savu aprīkojumu, piemēram, Krievijā ražoto pašgājēju artilērijas lielgabalu "2S7 Pion", tagad pārklāj ar mēmēm.

Šim "Pion" uz stobra ir uzraksts "Super Bonker 9000", kas ir sava veida "Boaty McBoatface" stila pieeja militārās tehnikas nosaukšanai un atbilst lielākajām interneta tradīcijām, kur viss šķiet priecīgi muļķīgs. Šasija ir noklāta ar smaidošu Šiba Inu suņuku attēliem, kas simbolizē interneta fenomenu, ko dēvē par "Ziemeļatlantijas puišu organizāciju" (North Atlantic Fellas Organization), kas ir rotaļīgs NATO akronīma atveidojums. Šo grupu vislabāk var raksturot kā interneta apvienību, kas cīnās pret Krievijas dezinformāciju un vāc naudu Ukrainas atbalstam.

Tāpēc tagad, ja jūs apmeklēsiet signmyrocket.com, jūs varēsiet uzrakstīt savu vēstījumu uz munīcijas, kas dodas uz Krievijas frontes līnijām.

Šo konkrēto līdzekļu vākšanas kampaņu uzsāka ukraiņu students Antons Sokolenko. Iemaksājiet dažus dolārus, lai uzrakstītu kaut ko uz munīcijas, un nauda tiks novirzīta Ukrainas karavīriem nepieciešamo lietu iegādei.

Protams, humora apvienošana ar artilēriju nav nekas jauns. Galu galā, arī karavīri ir cilvēki. Nav tā, ka cīņas Otrā pasaules kara laikā atturēja sabiedroto karavīrus uz artilērijas lādiņiem uzrakstīt "Lieldienu olas Hitleram".

Dalies ar šo ziņu