Baltkrievija izsludina "kara laika pārejas mācības"

Ārvalstīs
Sargs.lv/ The Moscow Times
Baltkrievijas karavīri mācībās
Foto: AFP/Scanpix

Laikā kad agresorvalsts Krievijas sarīkotais nelikumīgais visaptverošais iebrukums Ukrainā iegājis ceturtajā mēnesī un neliecina par konflikta palēnināšanos, cieša Maskavas sabiedrotā un pret Ukrainu vērstajā agresijā iesaistītā Baltkrievija izsludinājusi tā dēvētās "kara laika pārejas" mācības, ziņo “The Moscow Times”

Baltkrievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka visas tās armijas vienības, komandcentri un personāls aizvadīs "apmācības par pāreju no miera laika uz kara laiku".

Aizsardzības ministrija savā paziņojumā norāda, ka kaujas gatavības mācības notiek pēc pēdējā karavīru iesaukuma un ir daļa no 2021.-2022. gada apmācību plāna.

Zīmīgi, ka Baltkrievijas paziņojums par mācībām publiskots vien pāris nedēļas pēc tam, kad Baltkrievijas pašpasludinātais diktators Aleksandrs Lukašenko pavēlējis izveidot Baltkrievijas bruņoto spēku "Dienvidu operatīvo pavēlniecību".

Šāds solis, pēc paša diktatora teiktā bijis nepieciešams, lai atbildētu uz tām militārajām mācībām reģionā, ko “rīkojot ASV satelītvalstis”.

Vēl maijā Baltkrievija izsludināja  neplānotas militārās mācības, lai pārbaudītu bruņoto spēku reaģēšanas spējas.

A.Lukašenko, kurš publiski aizstāvējis Krievijas nelikumīgo iebrukumu Ukrainā, šobrīd tiek apsūdzēts kara līdzdalībā, ļaujot Maskavai kā placdarmu uzbrukumiem Ukrainai izmantot tās teritoriju un militāro infrastruktūru. Krievijas – Ukrainas kara sākumā veiktais Krievijas spēku uzbrukums Kijivai tika īstenots, iebrūkot no Baltkrievijas puses. Tiesa, šie centieni cieta neveiksmi un izgāzās, Krievijas bruņotajiem spēkiem ciešot smagus zaudējumus.

Sodot par atbalstu Krievijas diktatora Vladimira Putina sāktajai agresijai pret Ukrainu, Rietumvalstis sankcijas piemērojušas arī pret Baltkrievijas ekonomiku.

Dalies ar šo ziņu