Polijas robežsargi uz robežas ar Baltkrieviju piedzīvo kārtējo agresīvo migrantu uzbrukumu

Ārvalstīs
Sargs.lv
Polijas robežsargi uz robežas ar Baltkrieviju
Foto: Foto: via REUTERS/Scanpix

Polijas robežsargi aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvojuši kārtējo agresīvo migrantu uzbrukumu uz robežas ar Baltkrieviju. Tā savā oficiālajā sociālās saziņas vietnē “Twitter” ziņo Polijas robežsardzes dienests.

Polijas robežsardze publiskojusi videomateriālu, kurā redzams, ka agresīvi noskaņots migrantu pūlis Baltkrievijas pusē apmētā Polijas robežsargus ar mežā salasītiem palieliem koka gabaliem.

Kā norāda Polijas robežsardze, šajā incidentā cietušo nav, tomēr sabojāts ticis viens no robežsargu transportlīdzekļiem.

 

Polijas robežsardze publiskojusi videomateriālu, kurā redzams, ka agresīvi noskaņots migrantu pūlis Baltkrievijas pusē apmētā Polijas robežsargus ar mežā salasītiem palieliem koka gabaliem. Kā norāda Polijas robežsardze, šajā incidentā cietušo nav, tomēr sabojāts ticis viens no robežsargu transportlīdzekļiem. Šis nav pirmais šāda veida gadījums, kad Baltkrievijas varas iestāžu atvestie un nelegāli pār Eiropas Savienības valstu robežām stumtie Tuvo Austrumu migranti izraisījuši konfliktsituācijas uz robežas. “Sargs.lv” jau vēstīja, ka iepriekš uz Polijas un Baltkrievijas atvestais migrantu pūlis centies nopostīt Polijas bruņoto spēku karavīru būvēto dzeloņdrāšu žogu. Savukārt aizvadītās nedēļas sākumā Polijas robežsardze ziņoja, ka incidentā ar agresīviem migrantiem uz Polijas un Baltkrievijas robežas sejas ievainojumus guvuši divi Polijas karavīri, kuri bijuši norīkoti atbalsta sniegšanai robežsardzes dienestam. Aizvadītajā nedēļā Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks paziņoja, ka gadījumā, ja līdzīga situācija tiks piedzīvota uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas, kurā migranti apdraudētu Lietuvas karavīru veselību un dzīvību, karavīri pielietos šaujamieročus. “Sargs.lv” jau vēstīja, ka Polija, līdzīgi kā Latvija un Lietuva piedzīvo Baltkrievijas valdošā režīma īstenotu hibrīduzbrukumu, izmantojot migrāciju, kura mērķis ir atriebties Eiropas Savienībai par Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas atbalstu.

Šis nav pirmais šāda veida gadījums, kad Baltkrievijas varas iestāžu atvestie un nelegāli pār Eiropas Savienības valstu robežām stumtie Tuvo Austrumu migranti izraisījuši konfliktsituācijas uz robežas. “Sargs.lv” jau vēstīja, ka iepriekš uz Polijas un Baltkrievijas atvestais migrantu pūlis centies nopostīt Polijas bruņoto spēku karavīru būvēto dzeloņdrāšu žogu. Savukārt aizvadītās nedēļas sākumā Polijas robežsardze ziņoja, ka incidentā ar agresīviem migrantiem uz Polijas un Baltkrievijas robežas sejas ievainojumus guvuši divi Polijas karavīri, kuri bijuši norīkoti atbalsta sniegšanai robežsardzes dienestam.

Aizvadītajā nedēļā Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņoja, ka gadījumā, ja līdzīga situācija tiks piedzīvota uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas, kurā migranti apdraudētu Lietuvas karavīru veselību un dzīvību, karavīri pielietos šaujamieročus.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka Polija, līdzīgi kā Latvija un Lietuva piedzīvo Baltkrievijas valdošā režīma īstenotu hibrīduzbrukumu, izmantojot migrāciju, kura mērķis ir atriebties Eiropas Savienībai par Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas atbalstu.

Dalies ar šo ziņu