Agresīvu migrantu uzbrukumā Polijas robežai ievainojumus guvuši divi Polijas karavīri

Pasaulē
Sargs.lv/Stars and Stripes/LETA/AFP
Polijas robežsargs uz robežas ar Baltkrieviju
Foto: Foto: Straż Graniczna/Twitter

Cenšoties novērst no Baltkrievijas sūtīto agresīvo migrantu nelikumīgu nonākšanu Eiropas Savienībā uz Baltkrievijas un Polijas robežas ievainojumus guvuši divi Polijas bruņoto spēku karavīri, vēsta ASV aizsardzības nozares medijs “Stars and Stripes”.

Saskaņā ar Polijas robežsardzes pirmdien sniegto informāciju Polijā no Baltkrievijas, postot dzeloņstiepļu nožogojumu, nelegāli centusies iekļūt apmēram 60 cilvēkus liela agresīvu migrantu grupa.

Cenšoties novērst migrantu nokļūšanu Eiropas Savienībā, Polijas karavīri, guvuši sejas traumas un nogādāti tālākās medicīniskās palīdzības sniegšanai.

 

Pretojoties Polijas robežsargu un karavīru likumīgajām prasībām, Baltkrievijas pusē esošie migranti Polijas robežsargu un karavīru virzienā meta akmeņus un zarus. Abu valstu robeža, kuru mēģinājuši šķērsot migranti, atrodas biezā meža un purvu masīvā.

Polijas robežsardzes videomateriālos redzams, ka atsevišķi migranti cenšas sabojāt dzeloņstiepļu žogu, metot tam pāri baļķus.

“Stars and Stripes” atgādina, ka Polija un Baltijas valstis, kuras ir arī Eiropas Savienības dalībvalstis, pašlaik saskaras ar Baltkrievijas virzītu nelegālo migrantu plūsmu pāri to robežām. Pašpasludinātā Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko režīms jau ilgāku laiku pāri Eiropas Savienības valstu robežām virza Tuvo Austrumu migrantu grupas, tādējādi atbildot pret režīmu noteiktajām Eiropas Savienības sankcijām. Vairums no migrantiem vēlas nokļūt Vācijā.

 

Šobrīd Polija uz robežas ar Baltkreiviju ir izbūvējusi dzeloņdrāšu nožogojumu, kā arī norīkojusi robežas apsardzībai ap 7000 robežsargu, karavīru un policistu

Pirmdien Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks paziņoja, ka robežas apsardzei ar Baltkrieviju norīkoto karavīru skaits tiks palielināts līdz 10000 karavīriem.

Šo lēmumu Polijas Aizsardzības ministrija pieņēmusi pēc agresīvās migrantu rīcības, cenšoties šķērsot uzbūvēto dzeloņstiepļu žogu uz abu valstu robežas.

Līdzīgi kā Latvija un Lietuva, arī Polija ir izsludinājusi ārkārtējo stāvokli uz robežas ar Baltkrieviju un plāno ar laiku uzbūvēt pamatīgāku žogu, kas atturētu no nelikumīgas nokļūšanas Polijā.

Polijas parlaments arī pieņēmis likuma grozījumu, kas ļauj atspiest migrantus no robežas un ignorēt valstī nelikumīgi iekļuvušo cilvēku patvēruma pieprasījumus.

Dalies ar šo ziņu