Krievija izraida septiņus Baltijas valstu un Slovākijas diplomātus

Ārvalstīs
LETA/RIA NOVOSTI
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš ierodas uz sarunām Krievijas ārlietu ministrijā
Foto: Foto: Vladimir Gerdo/TASS/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija trešdien pavēstīja, ka nedēļas laikā valsts jāpamet septiņiem Baltijas valstu un Slovākijas diplomātiem. Krievija jāatstāj trim Slovākijas vēstniecības darbiniekiem, diviem Lietuvas un pa vienam Latvijas un Igaunijas vēstniecības darbiniekam.

Maskava šo valstu pārstāvjiem arī izteica stingru protestu par Krievijas diplomātu izraidīšanu, solidarizējoties ar Čehiju.

Latvija, Lietuva un Igaunija, solidarizējoties ar Čehiju un konsultējoties ar sabiedrotajiem Eiropas Savienībā (ES) un NATO, pagājušajā nedēļā paziņoja, ka izraida no valsts Krievijas diplomātus.

Tādējādi visas trīs Baltijas valstis apliecinājušas atbalstu Čehijai, kura 17.aprīlī izraidīja 18 Krievijas diplomātus, kas saskaņā ar Čehijas izlūkdienesta atzinumu ir Krievijas izlūkdienestu slepenie aģenti. Kā ziņots, atbildot uz to, Krievija izraidīja 20 Čehijas vēstniecības darbiniekus.

Krievijas diplomātus izraidījušas arī Slovākija un Rumānija.

Lēmumu izraidīt Krievijas diplomātus Čehijas varasiestādes pieņēma, nonākot pie slēdziena, ka Krievijas izlūkdienesti ir saistīti ar sprādzienu munīcijas noliktavā.

Čehijas valdība arī lūgusi ES un NATO partnervalstis solidarizēties ar to un izraidīt daļu Krievijas vēstniecību darbinieku.

Dalies ar šo ziņu