"Latvijas pistoļniekiem " 1. vieta Lapua Eiropas kausa posmā šaušanā Slovēnijā

Sports
Sargs.lv/Latvijas Šaušanas sporta federācija
Latvijas pistoļniekiem 1.vieta Lapua Eiropas kausa posmā šaušanā Slovēnijā
Foto: Foto: Latvijas šaušanas sporta federācija

Slovēnijā, Laško noslēdzies Lapua Eiropas kausa posms šaušanā ar pistoli 25 m distancē, kurā Latvijas sportisti izcīnījuši godalgotas vietas.

Eiropas kausa posmā tika izpildīti divi vingrinājumi.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 m distancē pa mērķi ar melno apli (t.i. 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 150 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 20 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 10 sekundes) Latvijas komanda  (Lauris Strautmanis, Ernests Erbs un Emīls Vasermanis) sašāva 1710 punktus un triumfēja vingrinājuma komandu vērtējumā. Austrijas un Slovēnijas komandai attiecīgi 2. un 3.vieta. Laurim Strautmanis triumfēja arī individuālajā vērtējuma šajā vingrinājumā, sašaujot 574 punktus, Emīlam Vasermanim 2.vieta un 572 punkti. Savukārt Ernestam Erbam 4.vieta, 564 punkti.

Šaušanā ar lielkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas komanda ierindojās 3.vietā sasniedzot 1704 punktu slieksni. Francijas sportistiem 1.vieta, Austrijas -  2.vieta. No Latvijas sportistiem individuāli labākais šajā vingrinājumā bija Emīls Vasermanis ar sašautiem 574 punktiem un izcīnīto 7.vietu. Ernestam Erbam 566 punkti, 10.vieta, Laurim Strautmanim 564 punkti, 11.vieta. Savukārt Rihardam Zorgem arī 564 punkti, bet mazāks “centra desmitnieku” skaits, un 12.vieta.

Lapua Eiropas kausa finālsacensības no 17.-19.septembrim notiks Francijas pilsētā Šatori, kur savu meistarību apliecinās 4 labākie no katra Lapua Eiropas kausa posma jeb 16 sportisti. Latviju šajā finālā pārstāvēs tukumnieki Lauris Strautmanis un Emīls Vasermanis, kā arī dobelnieks Ernests Erbs.

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē diviem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Dalies ar šo ziņu