Latvijas "pistoļniekiem" 1. vieta Lapua Eiropas kausa posmā šaušanā Tallinā

Sports
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Latvijas Šaušanas federācija

11. jūlijā Tallinā noslēdzās Lapua Eiropas kausa posms šaušanā ar pistoli 25 m distancē, kurā tika izpildīti divi vingrinājumi. Latvijas "pistoļnieku" - Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru un zemessargu - komanda ieguva 1. vietu. Labi panākumi arī katram no viņiem individuāli.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 m distancē pa mērķi ar melno apli (t.i. 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 150 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 20 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 10 sekundes) Latvijas komanda  (Lauris Strautmanis, Ernests Erbs un Emīls Vasermanis) sašāva 1706 punktus un triumfēja vingrinājumā.

Igaunijas un Francijas komandai attiecīgi 2. un 3. vieta. Laurim Strautmanim individuāli bronzas medaļa ar sašautiem 573 punktiem, Emīlam Vasermanim 570 punkti un 4. vieta, Ernestam Erbam 563 punkti un 6. vieta, Rihardam Zorgem 546 punkti un 17. vieta.

Image
Zemessardze
Foto: Attēlā no kreisās: Ernests Erbs, Emīls Vasermanis un Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija
Attēlā no kreisās: Ernests Erbs, Emīls Vasermanis un Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija

Šaušanā ar lielkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas komanda ierindojās 3.vietā sasniedzot 1715 punktu slieksni. Francijas sportistiem 1.vieta, Igaunijas -  2. vieta. No Latvijas sportistiem individuāli labākais šajā vingrinājumā bija Lauris Strautmanis, kas tikai par vienu punktu atpalika no 3. vietas. Vasermanim 10. vieta, Erbam 14. vieta,  Rihardam Zorgem – 20. vieta. iRuslans Luņevs no Azerbaidžānas bija pārliecinoši labākais abos vingrinājumos. Igaunijas sportists Peters Olesks abos vingrinājumos ieņēma 2. vietu.

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē diviem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Dalies ar šo ziņu