Šāvēja Agate Rašmane izcīna 6.vietu Pasaules kausa posmā šaušanā

Sports
Sargs.lv
Agate Rašmane un Vilnis Celmiņš
Foto: Flickr: Latvijas Šaušanas federācija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pasaules kausa posma sacensībās Indijā Ņūdeli (New Delhi) Latvijas šaušanas izlases sportisti startēja šaušanā ar pneimatisko pistoli 10 m distancē. Latvijas izlases līdere Agate Rašmane pamatvingrinājumā sasniedza 571 punktu no 600 iespējamiem un iekļuva sacensību finālā, kur par uzvaru cīnījās astoņas labākās pamatvingrinājuma sportistes.

Agate finālā sasniedza sesto labāko rezultātu un līdz ar to ierindojās 6.vietā, kas ir viens no pēdējo gadu augstvērtīgākajiem Latvijas šaušanas sporta sasniegumiem.

Atzīstami startēja arī mūsu vīriešu izlases līderi – Emīlam Vasermanim 576 punkti un 9.vieta, Laurim Strautmanim 568 punkti un 17.vieta. Emīlam Vasermanim pietrūka tikai viens punkts, lai iekļūtu labāko astotniekā un varētu finālā cīnīties par medaļām.

Latvijas izlases treneris Vilnis Celmiņš atzīst: “Protams, pēc viena gada pārtraukuma, kad Covid-19 ierobežojumu dēļ nenotika ne vietējā, ne augsta līmeņa sacensības un tika pārtraukts viss treniņu process, starts visiem trim sportistiem vērtējams kā teicams. Spriedze bija liela un likmes augstas - ISSF (Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas) reitinga punkti Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmei. Lēnām atgriezīsimies normālā treniņu procesā, atgūsim tehnisko un fizisko formu un uz Eiropas čempionātu maijā Osijekā (Horvātijā) būsim gatavi. Izteikti bija redzams, ka gan mūsu izlases sportistiem, gan pārējiem pasaules sportistiem ir zudusi augsta līmeņa sacensību spriedzes pārvarēšanas prasme. Strādāsim un piepildīsim savus izvirzītos mērķus. Jo lielāks mērķis, jo vieglāk trāpīt.”

Pasaules kausa posms šaušanā Indijā Ņūdeli norisinās no 18. līdz 29.martam. Latvijas sportistiem nākamais starts būs 22.martā, kad šaušanā ar pneimatisko pistoli sacentīsies MIX komandas vienas sievietes un viena vīrieša sastāvā. Latviju šajā vingrinājumā pārstāvēs Agate Rašmane un Lauris Strautmanis. Savukārt 23. un 24.martā Agate Rašmane startēs šaušanas vingrinājumā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē.

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē diviem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Dalies ar šo ziņu