Kanāda dronu koalīcijas ietvaros Ukrainai piegādās 450 bezpilota lidaparātus

Pasaulē
Sargs.lv/ Ukrainska Pravda
Ukrainas bruņoto spēku dronu operators
Foto: AFP / Scanpix

Kanāda Latvijas un Lielbritānijas vadītās dronu koalīcijas ietvaros apņēmusies Ukrainai piegādāt 450 daudzfunkcionālos bezpilota lidaparātus, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministriju ziņo Ukrainas medijs “Ukrainska Pravda”.

Kā vēsta “Ukrainska Pravda”, Kanāda bezpilota lidaparātu piegādes plāno uzsākt vasarā.

"Situācija frontē mainās katru dienu, ienaidnieks turpina uzbrukt civilajiem mērķiem, īpaši enerģētikas infrastruktūrai. Mums ir nepieciešami instrumenti asimetriskai reakcijai. Risinājumu apspriešanai laiks iet uz beigām, un mums tie tagad ir vajadzīgi," tā par dronu piegādēm sacīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Katerina Černohorenko.

Līdz ar Kanādu Lietuva apņēmusies dronu ražošanai piešķirt trīs miljonus eiro.

Tikmēr Nīderlande apstiprinājusi nodomu sadarbībā ar Dāniju un Vāciju piegādāt Ukrainai dronus 200 miljonu eiro vērtībā.

Vācija no savas puses plānu papildus dronu piegādes Ukrainai.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka Latvija dronu koalīcijas iepirkumiem šogad atvēlējusi 10 miljonus eiro.

14. februārī līdzās Latvijai nodomu vēstuli par dalību dronu koalīcijā parakstīja Ukraina, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija. 15. februārī koalīcijai pievienojās arī Apvienotā Karaliste. Martā Kanādas aizsardzības ministrs Bils Blērs tikšanās laikā ar Andri Sprūdu paziņojis par Kanādas pievienošanos Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam. Pēcāk dronu koalīcijai pievienojās Austrālija. Aizvadītajā nedēļā koalīcijai pievienojās arī Polija.

Dalies ar šo ziņu