Latvijas vadītajai dronu koalīcijai pievienojas arī Polija

Nozares politika
Sargs.lv
A.Sprūds
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

12. aprīlī Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds noturēja iknedēļas Latvijas vadītās dronu koalīcijas dalībvalstu attālināto tikšanos, kurā pirmo reizi piedalījās arī dronu koalīcijas jaunā dalībvalsts – Polija.

Dronu koalīcijas sanāksmes laikā dalībvalstis apmainījās ar aktuālo informāciju par jau veiktajām bezpilota lidaparātu piegādēm Ukrainas bruņotajiem spēkiem, kā arī dalījās ar plāniem drīzumā palielināt piegāžu apjomu.

“Dronu koalīcijas dalībvalstis tikās attālinātā sanāksmē, kur informēja par sūtījumiem Ukrainai un vienojās par koalīcijas kopīgiem uzdevumiem. Tāpat par pievienošanos dronu koalīcijai paziņoja Polija. Latvija gatavo dronu pakotni uz Ukrainu. Ukrainu drīzumā sasniegs Latvijā ražoti un kaujas laukam pielāgoti droni,” pēc sanāksmes norādīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Kā ziņots, 14. februārī līdzās Latvijai nodomu vēstuli par dalību dronu koalīcijā parakstīja Ukraina, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija. 15. februārī koalīcijai pievienojās arī Apvienotā Karaliste. Martā Kanādas aizsardzības ministrs Bils Blērs tikšanās laikā ar Andri Sprūdu paziņojis par Kanādas pievienošanos Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam.

Dalies ar šo ziņu