Baltkrievu robežsargi žurnālistu klātbūtnē aicina migrantus doties Lietuvas virzienā

Pasaulē
Sargs.lv/LRT.lt
Lietuvas un Baltkrievijas robeža
Foto: Foto: LRT.lt

Baltkrievijas robežsargi uz Lietuvas un Baltkrievijas sauszemes robežas stāvošos migrantus atklāti mudina doties Lietuvas virzienā, vēsta Lietuvas sabiedriskais medijs “LRT.lt”, demonstrējot Lietuvas portāla "15min.lt" filmēto videomateriālu.

Videomateriālā redzami divi migranti, kuri stāv uz abu valstu robežjoslas, starp Lietuvas un Baltkrievijas robežstabiem.

Migrantiem blakus stāv aptuveni 10 Baltkrievijas robežsardzes darbinieku, kuri tērpušies pūļa savaldīšanas ekipējumā un bruņojušies ar stekiem un vairogiem.

Neraugoties uz to, ka arī Lietuvas pusē stāv robežsargi ar suņiem, pēkšņi iznākušais baltkrievu robežsargs migrantiem krievu valodā uzsauc: “Ko stāvat? Aiziet – uz priekšu, tajā virzienā!”

Neraugoties uz ”15min.lt” video operatora klātbūtni Lietuvas robežas pusē, Baltkrievu robežsargs migrantiem skaidri parāda virzienu kurp jādodas.

Kopš pagājušās nedēļas Lietuvas iekšlietu ministrija ir atļāvusi robežsargiem pielietot psiholoģiskus un fiziskā spēka paņēmienus, lai atturētu migrantus no nonākšanas Lietuvā.

Lietuvas amatpersonas norādījušas, ka migrantu plūsma ir Baltkrievijas autoritārā režīma un šīs valsts diktatora Aleksandra Lukašenko hibrīdkara elements, kas vērsts pret Lietuvu, saistībā ar tās atbalstu Baltkrievijas demokrātiskajai opozīcijai.

Dalies ar šo ziņu