Žurnāls: Vācijas labējā spārna ekstrēmisti izgājuši apmācību nometnē pie Sanktpēterburgas

Pasaulē
LETA-DPA
ekstrēmisti
Foto: Foto: imago/fishing4/Scanpix

Vācijas labējā spārna ekstrēmisti izgājuši apmācību speciālā nometnē netālu no Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas, piektdien vēsta Vācijas žurnāls "Focus".

Pusmilitāru apmācību izgājuši vairāki cilvēki no Vācijas ultralabējās Nacionāldemokrātiskās partijas jaunatnes spārna un labējās partijas "Trešais ceļš", raksta "Focus", atsaucoties uz avotiem izlūkdienestos.

Viņi nometnē apmācīti lietot ieročus un sprāgstvielas, kā arī tuvcīņā, raksta "Focus".

Divas nometnes Sanktpēterburgas tuvumā ir Krievijas Imperiālajai kustībai (RIM), kuru ASV aprīlī iekļāva teroristu grupējumu sarakstā, paziņojot, ka tā "sniegusi pusmilitāru apmācību balto pārākuma sludinātājiem un neonacistiem Eiropā".

Krievijas Ārlietu ministrija uz to reaģēja, paziņojot, ka ASV solis neveicina cīņu pret terorismu un ka Vašingtona nav sniegusi sīkāku informāciju.

Krievijas mediji vēsta, ka ultralabējā pareizticīgo krievu kustība tiek uzskatīta par ekstrēmistisku arī Krievijā, taču nav aizliegta. Kustība aicina atjaunot Krievijas impēriju.

Vācijas izlūkdienesti ir informēti par labējā spārna ekstrēmistu apmācīšanu Krievijā, taču juridisku iemeslu dēļ amatpersonas nav varējušas doties uz Sanktpēterburgu veikt izmeklēšanu, raksta "Focus".

Dalies ar šo ziņu