Video: Zemessardzes 30. gadadienai tuvojoties, mūziķis Jānis Stībelis iepazīst zemessargu ikdienu

NBS
Sargs.lv/Zemessardzes orķestris
Mūziķis Jānis Stībelis iepazīst zemessargu mācību ikdienu
Foto: Foto: Zemessardzes orķestris

Latviešu mūziķis Jānis Stībelis Zemessardzes jubilejas mēneša ietvaros devās uz 17. kaujas atbalsta bataljonu, kur Zemessardzes Studentu bataljona virsseržanta štāba virsseržanta Mārtiņa Baltā pavadībā iejutās zemessarga lomā, izmēģinot militāro transportu, aplūkojot šautuvi, kā arī iepazīstoties ar zemessarga ikdienas pienākumiem. Mūziķa diena bataljonā iemūžināta arī Zemessardzes veidotajā video rullītī.

Lai plašāk iepazīstinātu ar zemessargu ikdienu, populārajam mūziķim bija iespēja uz vienu dienu iejusties zemessarga ādā, gan pielaikojot armijas bruņu vesti un ķiveri, gan 20 kilogramus smago somu, kas brīvprātīgajiem zemessargiem ir līdzi uzdevumos. Vēlāk tika atrādīts militārais transports, ar kuru mūziķim bija iespēja arī izbraukt. Zemessardzes Studentu bataljona virsseržanta štāba virsseržanta Mārtiņa Baltā uzraudzībā bija iespēja arī apmeklēt šautuvi un pavērot apmācības. Dienas noslēgumā tika nobaudīts zemessargu ikdienas pārtikas komplekts.

 

“Katrs cilvēks, kas dzīvo mūsu valstī, var uzdot sev jautājumu – kā mēs varam palīdzēt, lai visi sajustos kā viena liela ģimene? Domāju, ka Zemessardze ir viena no iespējām, kā dot pienesumu valsts dzīvē,” savus iespaidus komentē Jānis Stībelis.

Image
Mūziķis Jānis Stībelis iepazīst zemessardzes dienesta ikdienu
Foto: Foto: Zemessardzes orķestris
Foto: Mūziķis Jānis Stībelis iepazīst zemessardzes dienesta ikdienu/Zemessardzes orķestris

Zemessardze šajā augustā atzīmē savu 30. gadadienu. Svinību kulminācija norisināsies 21. augustā Jelgavā ar vērienīgu militāro parādi, militārās tehnikas izstādi un koncertuzvedumu “Mūsu zeme. Mūsu tauta” kopā ar Zemessardzes orķestri, kori “Stars”, mūziķiem Antru Stafecku, Jāni Stībeli, Ati Ieviņu un daudziem citiem.

Image
Mūziķis Jānis Stībelis iepazīst zemessardzes dienesta ikdienu
Foto: Foto: Zemessardzes orķestris
Foto: Mūziķis Jānis Stībelis iepazīst zemessardzes dienesta ikdienu/Zemessardzes orķestris

Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991. gada barikāžu dienās. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību.

Dalies ar šo ziņu