Vidzemes brigādes zemessargi un karavīri palīdz atrast vairākas dienas pazudušu vīrieti

NBS
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi un karavīri  Valsts policijai palīdzējuši atrast pazudušu vīrieti, kurš bija meklēšanā kopš 8. maija. Kopumā meklēšanas darbos bija iesaistīti 30 karavīri un zemessargi, kuri cietušā nogādāšanai drošā vietā izveidojuši improvizētas nestuves.

Šodien Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargiem un karavīriem sadarbībā ar Valsts policiju izdevās atrast kopš 8. maija Alojas novadā pazudušo vīrieti.

Valsts policija Zemessardzes atbalstu vīrieša meklēšanā lūdza 11. maijā, kad meklēšanā iesaistījās zemessargi un karavīri no 27. kājnieku bataljona. Savukārt 12. maijā vīrieti meklēja gan 27., gan 22. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi. Šodienas meklēšanas darbi rezultējās panākumiem - vīrietis atrasts apmēram trīs kilometrus no Alojas meža masīvā.

Ziņots, ka viņš bijis savainots un pats saviem spēkiem no meža nav varējis izkļūt. Lai cietušo nogādātu drošībā, zemessargi un karavīri izveidojuši improvizētas nestuves, pirms tam nosalušo vīrieti rūpīgi sasedzot ar sava formas tērpa jakām. Ceļš no atrašanas vietas līdz medicīniskās palīdzības mašīnai bijis ap 600 metriem.

Kā norāda Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē, šajos meklēšanas darbos divu dienu garumā iesaistījušies 30 karavīri un zemessargi. Turklāt atbalsts Valsts policijai pazudušu cilvēku meklēšanā tiek sniegts regulāri un bieži vien, tieši pateicoties karavīru pēdu meklēšanas iemaņām un iniciatīvai, meklēšanas operācija noslēdzas veiksmīgi. Līdzīgi kā tas notika arī šajā reizē.

Paldies visiem meklēšanā iesaistītajiem zemessargiem un karavīriem no Zemessardzes 22. un 27. kājnieku bataljona arī portāla "Sargs.lv" redakcijas vārdā!

Dalies ar šo ziņu