Mācību poligonā “Meža Mackeviči” turpinās zemessargu apmācība

Militārās mācības
Sargs.lv
Inženieru rotas apmācības poligonā “Meža Mackeviči” 2022. gada aprīlī. Autors seržants Ēriks Kukutis (Aizsardzības ministrija).
Foto: : Inženieru rotas apmācības poligonā “Meža Mackeviči” 2022. gada aprīlī/Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Šomēnes Augšdaugavas novada Vaboles pagasta militārajā poligonā “Meža Mackeviči” notiek plānveida Zemessardzes militārās apmācības, kuru mērķis ir uzturēt un uzlabot zemessargu un karavīru individuālās un kolektīvās iemaņas.

Nedēļas nogalēs notiek dažādu vienību spēju uzturēšanai gada plānā iekļautās apmācības, kurās iesaistīti zemessargi un karavīri no Zemessardzes 3. Latgales brigādes bataljoniem. Pastāvīgi tiek pilnveidotas personāla šaušanas prasmes – gan ar vieglajiem ložmetējiem, gan ar prettanku ieročiem “Carl Gustav” un citiem ieročiem. Tiek attīstītas un pilnveidotas brigādes Inženieru rotas spējas, un tāpēc poligonā “Meža Mackeviči” tiek īstenots centralizētais mīnu uzstādīšanas pamatpamācības kurss.

Atbilstoši mācību programmai 1. aprīlī noslēdzās karavīra-glābēja kurss, ko organizēja Zemessardzes 3. Latgales brigādes mobilās apmācības speciālisti sadarbībā ar medicīnas rotas mediķiem, lai paplašinātu zemessargu un karavīru zināšanas un spējas sniegt medicīnisko atbalstu. Karavīra-glābēja specialitāti apguvušie zemessargi ir atbildīgi par pirmās palīdzības sniegšanu savas apakšvienības karavīriem reālā kaujas situācijā, kad nav pieejams medicīniskais personāls.

Iedzīvotāju ievērībai!
Mācības poligonā “Meža Mackeviči” notiek pastāvīgi. Mācību laikā poligona apkaimē pārvietojas militārā tehnika, bruņoti karavīri un zemessargi. Apmācības procesā tiek izmantota mācību un kaujas munīcija, kā arī kaujas imitācijas līdzekļi, kas tikai rada troksni un dūmus, bet nekādi neapdraud cilvēku veselību. Kaujas munīcija tiek izmantota tikai poligonā tam īpaši paredzētās vietās.
Mācību poligona teritorijā ir aizliegts aiztikt jebkādu munīciju, tās sastāvdaļas, vai citus aizdomīgus priekšmetus. Atrodot tos, apzīmējiet priekšmetu atrašanās vietu un nekavējoties ziņojiet poligona administrācijai, zvanot uz tālruņa numuru 27883109.
Poligona apkārtnē Augšdaugavas novadā uz koplietošanas ceļiem ir iespējami īslaicīgi transporta pārvietošanās ierobežojumi, bet tiešā poligona tuvumā – arī drošības apķēdējums.
Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, kā arī neuztraukties novērojot tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un īslaicīgu mācību pozīciju iekārtošanu ārpus militārajām bāzēm un teritorijām.

Dalies ar šo ziņu