Militārā policija sagādā dāvanas un paraugdemonstrējumus pansionātam “Gaismiņas”

Sabiedrība
Sargs.lv
Militārā policija
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Turpinot Nacionālo bruņoto spēku labos darbus, Militārās policijas karavīri viesojās Siguldas novada veco ļaužu pansionātā “Gaismiņas”, par karavīru ziedotajiem līdzekļiem sarūpējot dāvanas tā iemītniekiem. Sarunā ar “Sargs.lv”  Militārās policijas virsseržants štāba virsseržants Edgars Zelčs pauda cerību, ka šādai svētku svinēšanai, atbalstot mazāk aizsargātos sabiedrības locekļus, vajadzētu kļūt par tradīciju ik gadu, sagaidot Brīvības svētkus.

Štāba virsseržants E. Zelčs stāsta – sekojot Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Leonīda Kalniņa aicinājumam šogad sagādāt svētkus mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, atsaucās arī Militārās policijas karavīri. Kopumā sirmgalvjiem tika saziedoti 1242 eiro.

“Tā ir pietiekami liela nauda. Karavīri bija ļoti atsaucīgi, daudzi ziedoja, cik varēja. Bija arī lielākas naudas summas, pat 35 eiro no personas. Tiesa, uzstādījums bija vienkāršs – ziedojam, cik nu kurš var.”
Militārā policija
Militārās policijas virsseržants
štāba virsseržants Edgars Zelčs

Lai maksimāli efektīvi izmantotu kopīgi saziedotos līdzekļus, Militārās policijas pārstāvji sazinājās ar pansionātu un uzzināja tā lielākās nepieciešamības. Tādējādi par kopīgi saziedoto naudu pansionāta iemītniekiem iegādāti 30 dušas dvieļi un dušas želejas. Tāpat izdevies tikt pie dāvanām kopīgai izmantošanai – jaunas veļas mazgājamās mašīnas, televizora un vairākām tējkannām.

Militārā policija

Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Saziedotās dāvanas šodien Militārās policijas pārstāvji devās nodot pansionāta iemītniekiem. Sirmgalvji tika ne tikai pie karavīru dāvanām, bet arī izklaides – Militārās policijas kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumiem.

Militārā policija

Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

“Lai gan mēs bieži piedalāmies labdarības akcijās, šī bija pirmā reize, kad ziedojām naudu atbalsta sniegšanai pansionātam. Ceru, ka tā kļūs par Militārās policijas un pārējo bruņoto spēku tradīciju ik gadu, svinot 4. maiju,” atzina Militārās policijas virsseržants.

Militārā policija

Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka, sagaidot 4. maiju, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 30. gadadienu, Nacionālie bruņotie spēki sniedza atbalstu sociālās aprūpes iestādēm visā Latvijā. Šādi karavīri dāvāja svētku sajūtu mazāk aizsargātajiem līdzcilvēkiem.

Dalies ar šo ziņu