Latgales brigādes zemessargi un karavīri palīdz vides labiekārtošanas darbos

NBS
Sargs.lv
Latgales 3. brigāde
Foto: Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigādes arhīvs

Šajās dienās apmēram 150 Zemessardzes 3. Latgales brigādes zemessargi, profesionālā dienesta karavīri un civilie darbinieki palīdz vairākām reģiona sociālajām iestādēm, sakopjot un labiekārtojot to teritoriju vai piedaloties kādos citos nepieciešamos darbos.

Kā stāsta Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvežleitnants Gunārs Vizulis, iepriekš viņš sazinājies ar savā teritorijā esošajām pašvaldībām, lai uzzinātu, kuriem sociālās aprūpes centriem vai citām iestādēm būtu vajadzīgs atbalsts teritorijas labiekārtošanā.

Atbalsts galvenokārt izpaužas tādos darbos kā sociālo centru apkārtnes sakopšana, zaru zāģēšana, pērno lapu grābšana, žogu atjaunošana un citos, kuros nepieciešams fizisks spēks un darba rokas. Komandieris uzsver – visi labie darbi tiek veikti, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra noteiktos piesardzības pasākumus, lai izvairītos no iespējamās saslimšanas ar Covid-19.

Image
Latgales 3. brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigādes arhīvs

Tā, piemēram, Zemessardzes 3. Latgales brigādes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona karavīri un zemessargi palīdzēja bērnu rehabilitācijas centram “Dūjas” Jēkabpils novadā, sakopjot vidi ap ēku un salabojot arī ugunsgrēkā cietušo ēkas jumtu.

Tikmēr 55. kājnieku bataljons piedalījās talkā un žoga nomaiņā pie Neretas sociālās aprūpes centra, bet 32. kājnieku bataljona zemessargi un karavīri darbojās četrās vietās – Rēzeknes novada veco ļaužu pansionāta filiālē “Pilcene”, Ludzas novada Sociālās aprūpes centrā "Ludza", Kārsavas novada pašvaldības pansionātā “Mūsmājas” un Viļānu novada  Sociālā atbalsta centrā "Cerība". Veicamie darbu sarakstā – krūmu un zaru griešana, pastaigu celiņu atjaunošana, lapenes krāsošana, kā arī pērno lapu vākšana.

Image
Latgales 3. brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigādes arhīvs

35. kājnieku bataljons sakopa Dagdas novada veco ļaužu pansionāta teritoriju, savukārt 34. kājnieku bataljona zemessargi un karavīri parūpējās par tīrību

Daugavpils novada bērnu nama “ Avotiņš” un Kalupes sociālas aprūpes centra teritorijā.

Vislielāko palīdzīgo roku skaitu varēja sniegt Lūznavā izvietotais Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljons – gan zemessargi, gan karavīri, gan civilie darbinieki. Viņi palīdzēja Lūznavas muižas un bērnu dārza “Jāņtārpiņš” apkārtnes sakopšanā.

Līdzīgu atbalstu vietējām iestādēm un sociālās aprūpes centriem šajās dienās sniedz arī pārējās Zemessardzes brigādes citviet Latvijā.

Dalies ar šo ziņu