Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargi pamatapmācības laikā iepazīsies ar militārām profesijām

NBS
Sargs.lv

Zemessardzes 1. Rīgas brigāde no 23. jūlija līdz 7. augustam Mārupē organizē pamatapmācības nometni, kuras laikā zemessargi tiks iepazīstināti ar militārām profesijām.

Uzsākot dienestu un apgūstot pamata militārās zināšanas, zemessargiem tiek piedāvāts padziļināti apgūt dažādas militārās profesijas, kā piemēram, tehniķis, autovadītājs, karavīrs-glābējs, strēlnieks, artilērists, pavārs, sakaru speciālists, utt.  6. augustā 1. Rīgas brigādes pamatapmācības dalībniekiem tiks organizēta tikšanās ar dažādu militāro profesiju pārstāvjiem, kas pastāstīs par iespējām papildināt savas zināšanas konkrētās jomās. Ikdienas nodarbošanos un darbu iespējams papildināt ar vērtīgām un profesionālam militārām zināšanām, kā arī tiek sniegta iespēja ar savām zināšanām stiprināt Zemessardzi.

1. Rīgas brigādes vasaras pamatapmācības nometnē piedalās vairāk nekā 80 zemessargi no 13. kājnieku bataljona, 17. kaujas atbalsta bataljona, 19. kaujas nodrošinājuma bataljona, 53. kājnieku bataljona, Studentu kājnieku bataljona, Inženieru un Aizsardzības no masveidu iznicināšanas ieročiem rotām. Nometne norisinās 17. kaujas atbalsta bataljona teritorijā Mārupē, “Ceros”.

Image
Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargi iepazīstas ar militārajām specialitātēm
Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargi pamatapmācības nometne/ Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Noslēguma ceremonijā, kas norisināsies 7. augustā plkst. 11.00 pulcēsies vairāk nekā 150 zemessargi, kas apguvuši pamatapmācību gan brigādes rīkotajā nometnē, gan bataljonos.

Šogad 1. Rīgas brigāde saņēmusi vairāk nekā 1750 pieteikumus dienestam Zemessardzē un vairāk nekā 600 zemessargu ir uzsākuši dienestu kādā no 1. Rīgas brigādes bataljoniem.

Zemessargs pēc zvēresta došanas var izvēlēties sev ērtāko veidu militāro pamatzināšanu apguvei -  savā izvēlētā bataljonā nedēļas nogalēs vai intensīvu trīs nedēļu  nepārtrauktu apmācību. Pamatapmācības laikā zemessargi apgūst ieroču un šaušanas apmācību, lauka kaujas iemaņas, ierindas apmācību, pirmās medicīniskās palīdzības zināšanas, topogrāfiju, orientēšanos utt. Dalība Zemessardzes mācībās un nometnēs sniedz iespēju jēgpilni pavadīt laiku, uzlabot fizisko sagatavotību un izturību, attīstīt morālo noturību, veicinot gatavību jebkurai krīzes situācijai. Pamatapmācībai seko apmācība specialitātē un dalība individuālās un kolektīvās mācībās.

Image
Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargu pamatapmācība Mārupes novada "Ceros"
Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargu pamatapmācība Mārupes novada "Ceros"/ Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnēs www.zs.mil.lv un www.esizemessargs.lv !

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Dalies ar šo ziņu