Karavīri mācībās “Simple Strike” trenēs tuvā gaisa atbalstu kaujai apdzīvotā vietā

Militārās mācības
Sargs.lv
JTAC
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku karavīri poligonā “Mežaine”, Skrundas novadā mācībās “Simple Strike” trenēs tuvā gaisa atbalsta pielietošanas prasmes kaujai apdzīvotā vietā.

Plānots, ka mācības “Simple Strike” poligonā “Mežaine” norisināsies no 1. līdz 5. jūnijam. To mērķis ir veikt apvienotā uguns novērotāju un gaisa atbalsta kontrolieru individuālo apmācību, kā arī integrēt gaisa atbalstu manevrā un trenēt tuvā gaisa atbalsta pielietošanas prasmes kaujai apdzīvotā vietā. Tāpat mācību laikā pilnveidos apvienotā uguns novērotāju un gaisa atbalsta kontrolieru sadarbību.

Kopumā mācībās piedalīsies aptuveni 45 karavīri un 12 tehnikas vienības no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona un Kaujas atbalsta bataljona.

Nacionālie bruņotie spēki apkārtnes iedzīvotājus informē, ka mācības “Simple Strike” norisināsies gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. To laikā paredzēti bezpilota lidaparātu un militāro gaisa kuģu zemie lidojumi  kā virs mācību norises vietas poligonā “Mežaine”, tā arī virs apdzīvotām vietām mācību vietas apkārtnē. Mācību laikā netiks izmantota kaujas munīcija.

Dalies ar šo ziņu