Polijā aizturēts par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēts vīrietis

Ārvalstīs
LETA/Interfax
POlijas vēstniecība Varšavā
Foto: Foto: EPA/Scanpix

Polijā Iekšējās drošības aģentūras darbinieki aizturējuši Polijas pilsoni Janušu N., kas tiek apsūdzēts spiegošanā Krievijas labā, teikts paziņojumā, kas ceturtdien publicēts Ģenerālprokuratūras mājaslapā.

"2021.gada 31.maijā Iekšējās drošības aģentūras darbinieki aizturēja Janušu N.. Prokurors viņam izvirzījis apsūdzības spiegošanā Krievijas Federācijas labā. Tiesa ņēma vērā prokuratūras prasību un aizdomās turētajam noteica pirmstiesas apcietinājumu uz trim mēnešiem," teikts paziņojumā.

Par šādu nodarījumu var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, norādīja prokuratūra.

Procesuālo darbību ietvaros tika veiktas kratīšanas Januša N. dzīvesvietā un ar viņu saistīto organizāciju birojos. Šo pasākumu gaitā tika konfiscēti vairāk nekā 300 000 zlotu (vairāk nekā 67 000 eiro) un daudz informācijas nesēju.

"Izmeklēšanas gaitā prokurors konstatēja, ka aizdomās turētais darbojies Krievijas Federācijas labā. Pēc personu norādījuma, kas darbojās Krievijas izlūkdienesta interesēs, Janušs N. centās nodibināt kontaktus ar Polijas un ārvalstu politiķiem, arī tiem, kas strādā Eiropas Parlamentā. Aizdomās turētais veica darbību Polijas, Eiropas Savienības (ES) un citu valstu teritorijās ar mērķi vājināt Polijas un ES pozīcijas starptautiskajā arēnā," teikts prokuratūras paziņojumā.

Dalies ar šo ziņu