Turcijas spēki sagūstījuši nogalinātā Islāma valsts līdera Bagdadi sievu

Ārvalstīs
Sargs.lv/MilitaryTimes.com/LETA
Turcija
Foto: Türk Silahlı Kuvvetleri

6. novembrī oficiālas tikšanās laikā Turcijas galvaspilsētā Ankarā Valsts prezidents Redžeps Tajips Erdoans paziņojis, ka Turcijas spēki sagūstījuši vienu no bojāgājušā džihādistu grupējuma "Islāma valsts" līdera Abu Bakra al Bagdadi četrām sievām. Sagūstītā ir teroristu vadoņa pirmā sieva Asma Favzi Muhammada al Kubaisi, ziņo ASV aizsardzības nozares portāls “MilitaryTimes.com

Kāda augsta ranga Turcijas amatpersona trešdienas vakarā medijiem pavēstīja, ka Bagdadi sieva tika aizturēta jau 2018. gada 2. jūnijā Turcijas Hatajas provincē, Sīrijas pierobežā. Viņa bija vien no 11 cilvēku grupas, kas tika aizturēti aizdomās par saistību ar "Islāma valsti"

Šajā grupā bija viens vīrietis, četras sievietes un seši bērni. Viena no šīm sievietēm vēlāk tika identificēta kā Bagdadi pirmā sieva. Aizturēto vidū bijusi arī kāda Leila Džabīra, kas pēc veiktām DNS analīzēm, tika identificēta kā Bagdadi meita. Tā, atsaucoties uz policijas ziņojumu, apliecināja Turcijas amatpersona. Bagdadi DNS paraugu Turcijas pusei veicamajām pārbaudēm sagādājusi Irākas valdība.

Erdoans atzina, ka sievietes īstā identitāte noskaidrota visai ātri. "Viņa toreiz labprātīgi sniedza daudz informācijas par Bagdadi un "Islāma valsts" iekšējām lietām, kas noveda pie daudzu cilvēku aizturēšanas”, portālam “MilitaryTimes.com” piebilda vārdā nenosauktā Turcijas amatpersona. 

Ar šādu paziņojumu Turcijas prezidents nācis klajā vien pāris dienas pēc tam, kad atklāts, ka valsts bruņotie spēki pirmdienas vakarā veiktā iebrukumā sagūstījuši Bagdadi vecāko māsu Rasmiju Avadu. Viņa atrasta pie Azazas pilsētas Sīrijas ziemeļu provincē Alepo, kur kādā treilerī dzīvoja kopā ar savu ģimeni. 

Kā informē portāls “MilitaryTimes.com”, Turcija šos gadījumus izmanto, lai pierādītu, ka nopietni cīnās pret “Islāma valsts” grupējumu, par spīti tam, ka tiek vainota mēģinājumos padzīt Sīrijas kurdu grupējumus no Sīrijas ziemeļaustrumiem.

Jau ziņots, ka Islāma valsts līderis Abu Bakrs al Bagdadi, gāja bojā 26. oktobrī ASV īpašo uzdevumu vienības operācijā Sīrijas ziemeļrietumos Idlibas provinces Barišas pilsētā.

Dalies ar šo ziņu