Nodarbībās Ādažu poligonā Pretgaisa aizsardzības divizions pilnveido iemaņas

NBS
Sargs.lv
Pretgaisa divizions
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

25. septembrī Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības divizions nodarbībās Ādažu poligonā pilnveidoja iemaņas pretgaisa aizsardzības pasākumu veikšanā kritiskās infrastruktūras objektam.

Nodarbībās Ādažu poligonā Pretgaisa aizsardzības divizions pilnveido iemaņas objektu pretgaisa aizsardzībā

Pavēli par mācību uzdevuma izpildi Ādažu poligonā vienība saņēma tikai āgrā rītā, un jau pēc plkst.4 tā izvirzījās no izvietojuma aviācijas bāzē Lielvārdē uz Ādažu poligonu, kur ieņēma pozīcijas un izvērsa diviziona komandpunktu, tuvās darbības pretgaisa aizsardzības rakešu sistēmas „RBS-70” ieročus un primārās novērošanas radarus.

Šo Pretgaisa aizsardzības diviziona nodarbību uzdevums bija pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt diviziona apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu un izvēršanos uzdevuma izpildei.

Ar uzdevuma izpildes gaitu un rezultātiem klātienē iepazinās aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Diviziona galvenais uzdevums ir pretgaisa aizsardzības atbalsts Sauszemes spēku kājnieku brigādes vienībām, kā arī kritiskās infrastruktūras objektu aizsardzība.

Dalies ar šo ziņu