Lielvārdē būs apskatāma fotoizstāde “ESMU KARAVĪRS GAISA SPĒKOS”

Pasākumu kalendārs
Sargs.lv
Gaisa spēku karavīri pie helikopteri
Foto: Gaisa spēki

Par godu valsts svētkiem novembrī Lielvārdē būs apskatāma fotoizstāde “ESMU KARAVĪRS GAISA SPĒKOS”. Izstāde būs apskatāma Lielvārdes kultūras namā no 9. līdz 16. novembrim un Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā no 7. līdz 30. novembrim.

Izstādēs atspoguļota Gaisa spēku karavīru ikdiena, gan veicot dienesta pienākumus, gan piedaloties militārajās mācībās, vairāk akcentējot tieši to, kas Gaisa spēkus atšķir no citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām. Ieeja izstādēs ir bez maksas.

Gaisa spēku galvenie uzdevumi ir novērot un kontrolēt Latvijas gaisa telpu, veikt gaisa transporta operācijas, organizēt apmācību Gaisa spēku un Nacionālo bruņoto spēku vienību personālam, nodrošināt pretgaisa aizsardzību stratēģiski svarīgiem objektiem un Nacionālo bruņoto spēku vienībām, nodrošināt militārā lidlauka “Lielvārde” operācijas, kā arī meklēšanas un glābšanas operācijas.

Izstādes fotogrāfiju autori – virsleitnants Rihards Kadiķis, seržante Zanda Bergmane, seržants Edgars Grundšteins, seržants Ēriks Kukutis, kaprāle Dita Prūse, dižkareivis Gunārs Lapoška un Raitis Bērziņš.

Dalies ar šo ziņu