Dažādos Latvijas reģionos novembrī būs skatāma foto izstāde “ESMU KARAVĪRS”

Izglītība (Papildināts)
Sargs.lv
Zemessardzes uzšuve
Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigādes štābs

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina interesentus līdz 30. novembrim apmeklēt fotoizstādes “ESMU KARAVĪRS”.

Izstāžu fotogrāfijas atspoguļo profesionālā dienesta karavīru un zemessargu ikdienu un militāro mācību procesu, pilnveidojot vienību kaujas spējas un gatavību aizsargāt Latviju. Fotogrāfiju autori ir vienību zemessargi, kas papildus saviem dienesta pienākumiem veic arī militārā fotogrāfa uzdevumus, fiksējot militārajā vidē notiekošo.

Fotoizstāde būs vērojama Ādažos, Berģos, Carnikavā, Jēkabpilī, Ropažos, Kuldīgā, Ventspilī, Rēzeknē un Daugavpilī.

Jēkabpilī, Krustpils kultūras centrā būs skatāma kaprāļa Naura Dorobļaja fotoizstāde ar atklāšanu 1. novembrī plkst. 17.30. Savukārt Ādažu kultūras centra Vēstures un mākslas galerijā fotoizstādes atklāšana paredzēta 10. novembrī plkst. 18.30.

No 1. līdz 20. novembrim Kultūras centrā “Berģi” būs skatāmas militārā fotogrāfa dižkareivja Kaspara Lejnieka uzņemtās fotogrāfijas. Savukārt no 11. līdz 30. novembrim Kaspara fotogrāfijas būs skatāmas Ropažu kultūras centrā, kur 15. novembrī plkst. 18.30 interesenti aicināti uz tikšanās vakaru ar karavīriem.

Savukārt Carnikavā, tautas namā “Ozolaine” līdz 30. novembrim jau skatāma izstāde ar Kanādas militāro fotogrāfu uzņemtajām fotogrāfijām.

No 1. līdz 30. novembrim Kuldīgas Brocēnu Kultūras centrā Lielcieceres ielā 10 būs skatāma Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona izstāde, savukārt no 2. līdz 30. novembrim Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2 – Zemessardzes 46. kājnieku bataljona izstāde. Ieeja izstādēs ir bez maksas

Rēzeknē no 1. līdz 30. novembrim Latgales Kultūrvēstures muzejā Atbrīvošanas alejā 102 būs skatāma Zemessardzes 32. kājnieku bataljona un Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona kopizstāde “ESMU KARAVĪRS. ESMU ZEMESSARGS”. Fotogrāfiju autori ir štāba virsseržants Juris Gedušs (Zemessardzes 32. kājnieku bataljons) un zemessardze Līga Ivenkova (Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons).

Savukārt Daugavpilī Zemessardzes 34. kājnieku bataljona foto izstāde “ESMU KARAVĪRS” būs skatām divās vietās – no 1. līdz 20. novembrim Vienības namā Rīgas ielā 22a un no 21. līdz 30. novembrim Daugavpils cietokšņa ēkā “Inženieru arsenāls” Imperatoru ielā 8. Fotogrāfiju autori ir bataljona zemessargi – vecākais zemessargs Imants Suveizda un vecākā zemessardze Jolanna Ulme.

Ieeja izstādēs ir bez maksas.

Dalies ar šo ziņu