Nacionālie bruņotie spēki aicina izteikt viedokli par aizsardzības stiprināšanu Latgalē

NBS
Sargs.lv
Meža Mackeviči
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Labas kaimiņu attiecības, kuras balstītas uz savstarpēju cieņu,  izpratni un rūpēm vienam par otru, mums ir ļoti svarīgas. Tie ir Latgales spēcīgākie vīri un sievas, kuri izvēlas būt par savas valsts aizstāvjiem. Tāpēc vēlamies noskaidrot Tavu viedokli, lai kopā veidotu vēl drošāku un sakārtotāku vidi mums apkārt.

Aizsardzības ministrija Zemessardzes 3. Latgales brigādes vajadzībām poligona “Meža Mackeviči” attīstībai pērn no Zemkopības ministrijas pārņēma 2043 hektāru lielu teritoriju. Šo vietu Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardze karavīru apmācībai bija izmantojusi visus iepriekšējos gadus.

Lai šajā teritorijā izveidotu karavīru treniņiem nepieciešamo infrastruktūru un būves, kā arī sakārtotu apkārtesošo ceļu tīklu, uzbūvētu tiltu pār Līksnas upi un sakārtotu meliorācijas sistēmu, izstrādāts jauns lokālplānojums, kas šobrīd nodots sabiedriskajai apspriešanai.

Nacionālie bruņotie spēki uzsver – poligona “Meža Mackeviči” kopējā teritorija būs 2053 hektāru plaša un to nākotnē nav plānots paplašināt.

Stiprinot Nacionālo bruņoto spēku kaujasspējas Latgalē un attīstot Zemessardzes 3.Latgales brigādes bataljonus Lūznavā, Rēzeknē un Preiļos jau radītas 600 jaunas darba vietas gan Latgalē dzīvojošajiem karavīriem, gan civilajiem darbiniekiem.

Nacionālie bruņotie spēki aicina arī Tevi izteikt savu viedokli par “Meža Mackeviču” plānoto attīstību. Aizpildīt aptauju var šeit:

Tās aizpildīšana aizņems vien 5 minūtes, taču Tavs viedoklis mums būs ārkārtīgi svarīgs un nozīmīgs.

Dalies ar šo ziņu