NATO ar transporta lidmašīnām nogādā sejas maskas uz vairākām Eiropas valstīm

NATO
Sargs.lv
AN-124
Foto: Foto: NATO

Bratislavas lidostā Slovākijā nolaidusies kravas lidmašīna “Antonov AN-124” ar 48 tonnām medicīnisko aizsarglīdzekļu, tai skaitā sejas maskām, lai valstij palīdzētu cīņā ar “Covid-19”. Līdzīgas piegādes tuvākajā laikā ar transporta lidmašīnām NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra (NSPA) nodrošinās arī uz citām Eiropas valstīm.

Medicīnisko aizsarglīdzekļu krava, kurā bija gan sejas aizsargmaskas, gan gumijas cimdi un aizsargtērpi, Slovākijā ieradās no Tjandzjiņas, Ķīnā.  Līdzīgas kravas ar “AN-124” transporta lidmašīnu nesen nogādātas arī Čehijā.

Image
AN-124
Foto: Foto: NATO

Foto: NATO

Tāpat arī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē jau tuvākajā laikā no Korejas tiks nogādāta 45 tonnu palīdzības krava ar 100 000 aizsargtērpiem. Medicīniskos aizsarglīdzekļus ir iegādājusies Rumānijas valdība, savukārt piegādi nodrošina “C-17 Globemaster” kravas lidmašīna.

NATO pārrauga divas stratēģiskās gaisa pārvadājumu programmas. Stratēģiskās gaisa spēju jeb SAC programmas ietvaros sabiedrotajiem kopīgi pieder un tiek izmantotas trīs “C-17 Globemaster” lielgabarīta kravas lidmašīnas, savukārt, NATO Stratēģiskās starptautisko gaisa pārvadājumu risinājumu programmas jeb SALIS ietvaros kravu pārvadājumi tiek nodrošināti ar lidmašīnām “AN-124”, “AN-22”, “AN-225” un “IL-76 Chap IV”. To paredz 2018. gadā parakstītais līgums ar Vācijā bāzēto kompāniju “Antonov Logistics Salis”.

Image
palīdzības krava
Foto: Foto: NATO

Foto: NATO 

Kā informē NATO atbalsta un iepirkumu aģentūra (NSPA), stratēģiskās gaisa pārvadāšanas spējas ir ļoti nozīmīgas, lai nodrošinātu, ka NATO sabiedrotie spēj operatīvi nogādāt aprīkojumu visur, kur tas nepieciešams. Šīs misijas ir labs piemērs tam, kā palīdzības programmā iesaistītās valstis var iegūt drošu piekļuvi stratēģiskajām gaisa pārvadājumu iespējām pat šajā grūtajā laikā.

NATO Stratēģiskās starptautisko gaisa pārvadājumu risinājumu jeb SALIS programma izveidota, lai visām iesaistītajām valstīm nodrošinātu unikālas gaisa transporta iespējas lielgabarīta kravu veidā. Pašlaik palīdzību šīs programmas ietvaros saņem tādas valstis kā Beļģija, Čehija, Francija, Vācija, Ungārija, Norvēģija, Polija, Slovākija un Slovēnija.

Dalies ar šo ziņu