“Google” slēdzis Kremļa telekanāla “Cargrada” “Youtube” profilu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Meduza.ru
Cargrad
Foto: Foto: Telekanāls "Cargrad/VK

Koncerns “Google” slēdzis telekanāla “Cargrada” profilu vietnē “Youtube”. Kanāla īpašnieks ir Konstantīns Malofejevs, kurš no 2014. gada ir iekļauts ASV sankciju sarakstā, vēsta ziņu portāls “Meduza.ru”.

Telekanāls “Cargrada” (Царьграда) par slēgšanu paziņojis savos sociālo tīklu profilos, publicējot ekrānšāviņu ar tekstu “jūsu kanāls ir bloķēts un nevar tikt atjaunots, jo tas ir pretrunā eksporta likumdošanas prasībām”. “YouTube” informēja ziņu aģentūru “Interfax” – kanāls bloķēts “sankciju likumu un tirdzniecības noteikumu neievērošanas” dēļ.

Telekanāls “Cargrada” solījis vērsties tiesā; kanāla galvenā redaktore Darja Tokareva (Дарья Токарева) prasību pamatoja ar to, ka kanāls no ”YouTube” nav saņēmis nekādus brīdinājumus vai paziņojumus, turklāt “YouTube” atsakās sniegt jebkādus komentārus par kanāla bloķēšanu.

“Cargrada” nu ir pievienojies tādiem Kremļa ruporiem kā “Krima 24”, “Anna News” un “News-Front”, kuru "Youtube" profili tika bloķēti 2020. gada maijā.

Kanāla īpašnieks Konstantīns Malofejevs (Константин Малофеев), domājams, ir bijis iesaistīts separātistu spēku finansēšanā Ukrainā. Pēc Malofejeva sniegtās informācijas, kanāls “Cargrada” bijis paredzēts kā “Krievu Pareizticīgās baznīcas tribīne un balss”. Kanāls izcēlies ar tādām publikācijām kā “Gada rusofobu saraksts.”

“Youtube” kanāla slēgšana telekanālam ir smags trieciens, jo kopš 2017. gada “Cargrada” pilnībā pameta kabeļtelevīziju, pārejot tikai uz pārraidēm internetā. “Cargrada” “Youtube” kanālam bijis vairāk nekā miljons skatītāju.

Dalies ar šo ziņu