Uzsāk Ādažu garnizona tehniskā parka pārbūvi

NBS
Sargs.lv
Ādaži
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

1. februārī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš piedalījās svinīgā piemiņas kapsulas iemūrēšanas ceremonijā, atklājot Ādažu garnizona tehniskā parka pārbūves projektu.

Uzsāk Ādažu garnizona tehniskā parka pārbūvi

Uzrunājot pasākuma dalībniekus, R.Bergmanis pauda gandarījumu par infrastruktūras attīstību Ādažu garnizonā kopumā. Ministrs atzina, ka tehniskā parka pārbūve apliecina, ka turam mūsu karavīriem doto solījumu uzlabot viņu ikdienu, kā arī pildām solījumu sabiedrotajiem nodrošināt visu nepieciešamo: “Mūsu sabiedrotie, kas ieradīsies un jau ierodas šobrīd mūsu valstī, varēs šeit dienēt līdzvērtīgos apstākļos, kā viņi to dara savās mājās, ko mēs esam arī viņiem solījuši. Tāpēc šodien, iebūvējot šo kapsulu, esmu ļoti priecīgs par to, cik strauji un plaši noris pārbūves darbi. Man nav ne mazāko šaubu, ka, arī ierodoties mūsu sabiedrotajiem, viņi būs pārsteigti, cik ātri esam to veikuši.”

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš atzina, ka projekta uzsākšanai ir simboliska nozīme: “Šī ir simboliska diena, tāpēc ka bruņotie spēki pēc šī objekta uzbūves iegūs jaunu elpu, varēs pilnā apmērā realizēt mehanizācijas projektu, un karavīri šeit varēs strādāt augstā kvalitātē, tādā veidā, kā to izvēlējāmies 1991. gadā, atjaunojot savu neatkarību.” Nacionālo bruņoto spēku komandieris pateicās Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram par ieguldīto darbu projekta norisē un novēlēja būvniecības uzņēmumam darbus paveikt ātri un kvalitatīvi, lai objektu pēc iespējas ātrāk varētu izmantot valsts aizsardzības uzdevumu veikšanai.

Būvniecības uzņēmuma SIA “Arčers” valdes priekšsēdētājs Jānis Markulis apliecināja, ka gandrīz 20 hektāru lielajā teritorijā tiks uzbūvētas vairākas militārās infrastruktūras būves, iebetonēti laukumi, izbūvētas inženierkomunikācijas sistēmas un aprīkojums – pilnīgi viss, lai šeit varētu pilnvērtīgi funkcionēt valsts aizsardzības spēki. “Šo pienākumu uztveram ar lielu atbildības sajūtu ne tikai kā būvnieki, bet arī kā īsteni savas valsts patrioti. Esam patiesi gandarīti, ka mūsu darbs būs kaut neliela daļa, kā ieguldījums mūsu valsts kopējās aizsardzības sistēmas nodrošinājumā,” atzina uzņēmuma pārstāvis.

Pēc kapsulas iemūrēšanas tehniskā parka pamatos Nacionālo bruņoto spēku vecākais kapelāns kapteinis Raimonds Krasinskis lūdza svētību topošajam ēku kompleksam un tā būvētājiem. Savā uzrunā kapelāns uzsvēra saikni starp valsts drošību un katra cilvēka garīgo drošību un sacīja, ka šī autoparka teritorija, kas tiks uzbūvēta, būs skaista, kvalitatīva un raisīs drošību katram Latvijas iedzīvotājam.

Pēc modernizācijas Ādažu garnizona tehniskais parks tiks izmantots Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes un Kanādas vadītās daudznacionālās bataljona lieluma kaujas grupas vajadzībām.

Projekta ietvaros tiks veikta Ādažu garnizona tehniskā parka veco ēku demontāža, tehnikas un transportlīdzekļu izvietošanas ēku jaunbūve, apkopes un remonta zonas, kā arī noliktavu infrastruktūras izveide.

Autoparka degvielas uzpildes stacijas un auto mazgātuves nodrošinās pastāvīgu Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto spēku atbalstu.

Autoparks nodrošinās pagaidu atbalstu sabiedroto transporta uzturēšanai un ekipējuma uzglabāšanai, līdz 2019. gadā tiks izveidota pastāvīga apjomīgāka infrastruktūra sabiedroto spēku atbalstam.

Ādažu garnizona tehniskā parka pārbūvi paredzēts īstenot līdz šī gada beigām. Projektu realizēs SIA “Arčers”, un tā kopējās izmaksas būs 27 146 515 eiro.

Dalies ar šo ziņu