Gaisa spēku virsseržanta amatā stājas štāba virsseržants Gaitis Polis

NBS
Sargs.lv
Gaisa spēki
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

9. oktobrī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē notika Gaisa spēku virsseržanta svinīgā maiņas ceremonija, kuras laikā Gaisa spēku virsseržanta amatā stājās štāba virsseržants Gaitis Polis, nomainot līdzšinējo virsseržantu galveno virsseržantu Juri Baikovu.

Svinīgajā Gaisa spēku virsseržanta maiņas ceremonijā piedalīsies Gaisa spēku komandieris pulkvedis Viesturs Masulis, Nacionālo bruņoto spēku virsseržants augstākais virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs, regulāro spēku veidu un Zemessardzes virsseržanti, Gaisa spēku vienību komandieri un virsseržanti.

Image
Gaisa spēki
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Štāba virsseržants Gaitis Polis dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos uzsāka 1998. gada 16. oktobrī 55. Zemessardzes bataljonā. Dienestu pēc 55. Zemessardzes bataljona turpināja dažādos amatos Gaisa spēku Gaisa telpas novērošanas eskadriļā un Nodrošinājuma pavēlniecības 2. reģionālajā nodrošinājuma centrā.

Kopš 2012. gada 25. jūnija štāba virsseržants G. Polis militāro dienestu pildīja Gaisa spēku Aviācijas eskadriļā, tostarp  helikoptera “Mi-17” apkalpes sastāvā un veica glābšanas darbus uz sauszemes un jūrā. Štāba virsseržants G. Polis ir Rekrutēšanas un atlases centra komisijas loceklis un aktīvi piedalās jauno karavīru atlasē. Militāro izglītību štāba virsseržants G. Polis ir ieguvis un papildinājis kā Latvijā, tā ārvalstīs.

Image
Gaisa spēki
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Par teicamu dienestu štāba virsseržants G. Polis 2017. gada 30. oktobrī apbalvots ar Latvijas valsts apbalvojumu – Viestura ordeņa pirmās pakāpes goda zīmi. Par teicamu dienesta pienākumu izpildi saņēmis Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumus, kā arī apbalvots ar Gaisa spēku, Nodrošinājuma pavēlniecības 2. reģionālā nodrošinājuma centra, Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības komandiera goda zīmēm un citiem apbalvojumiem.

Gaisa spēku komandieris pulkvedis V. Masulis: “Novēlu jaunajam virsseržantam kļūt par galveno dzinējspēku Gaisa spēku kareivju un instruktoru sastāvam nepārtrauktā izaugsmē, pašpilnveidē un profesionalitātē. Būt taisnīgam, godprātīgam un prasīgam pret sevi un saviem kolēģiem, un kļūt par autoritāti katram Gaisa spēku karavīram.”

Līdzšinējais Gaisa spēku virsseržants galvenais virsseržants J. Baikovs dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos uzsāka 2001. gadā Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības divizionā dažādos amatos. No 2013. gada 17. oktobra pildīja Pretgaisa aizsardzības diviziona virsseržanta amata pienākumus. Kopš 2014. gada 11. novembra galvenais virsseržants J. Baikovs pildīja Gaisa spēku virsseržanta pienākumus.

Par teicamu dienestu galvenais virsseržants J. Baikovs saņēmis Gaisa spēku komandiera goda zīmi “Par ieguldījumu Gaisa spēku attīstībā” un vairākus Nacionālo bruņoto spēku komandiera un Gaisa spēku komandiera apbalvojumus.

Image
Gaisa spēki
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Galvenais virsseržants J. Baikovs  2020. gada 20. septembrī atvaļināts no profesionālā dienesta beidzoties profesionālā dienesta līguma termiņam sakarā ar aktīvajam dienestam noteiktā maksimālā vecuma sasniegšanu.

Dalies ar šo ziņu