Karavīra zvērestu devuši 24 jaunie karavīri

NBS
Sargs.lv
zvērests
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Šonedēļ 24 jaunie karavīri, kuri uzsāka Militārās pamatapmācības kursu šā gada martā un sekmīgi pabeiguši apmācību pirmo posmu, Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā, Alūksnē svinīgā ceremonijā devuši karavīra zvērestu.

Militārās pamatapmācības kursa laikā jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

Kurss ir sadalīts divās daļās. Pirmais apmācības posms noslēdzas ar zvēresta došanas ceremoniju. Līdz tam topošie karavīri apgūst teorētisko apmācību. Savukārt otrajā apmācības posmā jaunie karavīri iegūtās zināšanas nostiprina praktiski – mācās dzīvot lauka apstākļos un praktiski apieties ar ieroci, kā arī apgūst lauka kaujas iemaņas.

Jauno karavīru dienests sākas ar kareivja profesijas, kas ir militārās karjeras sākumposms, pamatiemaņu apgūšanu Kājnieku skolā vai Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē. Šo iemaņu apgūšanai šogad plānoti 13 militārās pamatapmācības kursi. Savukārt kareivjiem speciālistiem plānoti divi, bet virsniekiem speciālistiem – viens apmācības kurss.

Bruņotie spēki šogad profesionālajā dienestā plāno pieņemt līdz 700 karavīru. Aptuveni 500 karavīru paredzēti dienestam Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, bet 130 – studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā virsnieka profesijas iegūšanai. Tāpat profesionālajā dienestā plānots pieņemt 30 karavīrus speciālistus, kā arī atjaunot aktīvajā dienestā aptuveni 50 savulaik rezervē atvaļinātos karavīrus.

Dalies ar šo ziņu