Latviešu strēlnieku ieroči: Fotoizstāde Ziemassvētku kauju muzejā

Latvijā
057EF66BC3A342C8AA3F663578520030.jpg

Latviešu strēlnieku ieroči: Fotoizstāde Ziemassvētku kauju muzejā

Latvijas Kara muzeja filiālē Ziemassvētku kauju muzejs Jelgavas novada Valgundes pagasta „Mangaļos” 1.jūlijā atklāta fotoizstāde „Latviešu strēlnieku ieroči”. Tā papildina jau esošo brīvdabas ekspozīciju, kurā aplūkojami autentiski atjaunoti Pirmā pasaules kara nocietinājumi, un izstādi „Latviešu strēlnieku bataljoniem – 95”.

Filiāles vadītājs Dagnis Dedumietis uzsver, ka izstāde ir lielisks, jauns papildinājums Ziemassvētku kauju muzeja kolekcijai, kas palīdzēs apmeklētājiem – gan bērniem, gan pieaugušajiem – labāk izprast, kā norisinājās Ziemassvētku kaujas un ar kādiem ieročiem rokās cīnījās latviešu strēlnieki.

Fotoizstāde veidota piecās daļās, kurās attēloti:
1. Šaujamieroči - šautenes, revolveri.
2. Aukstie ieroči - virsnieku zobeni un ložmetēju komandas strēlnieku kindžali – bebuti.
3. Granātas
4. Automātiskie ieroči – ložmetēji „Maksim”, „Kolt” un „Madsen”.
5. Tranšeju artilērija - bumbmetēju komandas mīnmetēji, bumbmetēji, tranšeju lielgabali.

 

Latvijas Kara muzeja filiāle Ziemassvētku kauju muzejs atrodas Jelgavas rajona Valgundes novada Mangaļu mājās. Muzeja teritorijā ir saglabājušies Baltijas reģionam unikāli Pirmā pasaules kara lauka fortifikācijas elementi, kas saistīti ar leģendārajām Ziemassvētku kaujām. Pašlaik filiāles teritorijā apskatāms autentiskā vietā rekonstruēts nocietinājumu sistēmas posms – blindāža un daļa no vācu aizsardzības pirmās līnijas - „vācu vaļņa”. Rekonstruētā vācu armijas pirmās aizsardzības līnijas nocietinājumu sistēmas daļa ir vienīgais šāda veida objekts Baltijā.

Dalies ar šo ziņu