Ukraina veiksmīgi izmēģina spārnoto raķešu sistēmu “Neptune”

Ārvalstīs
Sargs.lv/Navyrecognition.com
Ukrainas raķetes
Foto: Foto: Navyrecognition.com

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome vēlas plašā mērogā attīstīt jaunāko raķešu modeļu ražošanu, it īpaši fokusējoties uz spārnotām raķetēm. Tās palielinātu Ukrainas Jūras spēku kaujas potenciālu Melnajā un Azovas jūrā, vēsta militāro ziņu vietne “Navyrecognition”.

Veicot spārnotās raķešu sistēmas “Neptune” testu, tika pārbaudīti taktiskie un tehniskie parametri, īpaši raķetes efektīvais attālums un precizitāte attiecībā pret mērķiem jūrā.

Jau iepriekš ziņots, ka Ukrainas aizsardzības nozare īsā laika posmā spēj izstrādāt sarežģītus ieročus un militāro aprīkojumu savas valsts bruņoto spēku vajadzībām. Arī šo jauno raķešu ražošana notiks Ukrainā. Spārnoto raķešu sistēmu “Neptune” izstrādāja valsts uzņēmums “State Kyiv Design Bureau “Luch”” sadarbībā ar citiem valsts un privātajiem Ukrainas militārās industrijas uzņēmumiem.

Raķešu programmas attīstība ir viena no Ukrainas bruņoto spēku prioritātēm, šī iemesla dēļ programmā aktīvi iesaistās Ukrainas Aizsardzības ministrija un Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Raķešu sistēma “Neptune” ir uz sauszemes bāzēta spārnoto raķešu sistēma, kas paredzēta dažādu kara kuģu iznīcināšanai – pa vienam vai grupās. Raķete efektīvi darbojas arī nelabvēlīgos laika apstākļos jebkurā diennakts laikā.

Dalies ar šo ziņu