Video: "Sargs.lv" diskusija "VAD obligātais iesaukums – kā tas notiks un kas sagaida karavīrus?"

Aizsardzības nozares ziņu portālā “Sargs.lv” notiek tiešsaistes diskusija “VAD obligātais iesaukums – kā tas notiks un kas sagaida karavīrus?”.

Diskusijas gaitā eksperti skaidro, kā notiks jauniešu atlase, cik jauniešus nepieciešams iesaukt un kā jārīkojas jaunietim, kas ir saņēmis pavēsti par ierašanos uz veselības pārbaudi. Tāpat uzaicinātie eksperti pārrunās šobrīd dienošo valsts aizsardzības dienesta karavīru iespaidus par dienestu un sadzīvi, kā arī sniegs praktiskus ieteikumus, gatavojoties dienestam.

Diskusijā piedalās Aizsardzības ministrijas Valsts aizsardzības dienesta departamenta direktors Vitālijs Rakstiņš, Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 2. mehanizētā kājnieku bataljona virsseržants galvenais virsseržants Pēteris Muižnieks, kā arī valsts aizsardzības dienesta pirmā iesaukuma karavīrs Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 2. mehanizētā kājnieku bataljona kareivis Makss Hilmens. Sarunu vada portāla “Sargs.lv” redaktors Kārlis Roķis.

Ekspertu diskusija “VAD obligātais iesaukums – kā tas notiks un kas gaida karavīrus” skatāma “Latvijas armija” un “Sargs.lv” sociālā tīkla “Facebook” lapās un video straumēšanas vietnes “YouTube” kanālos.

Diskusijas laikā interesentiem ir iespēja uzdot jautājumus sarunas dalībniekiem, rakstot to tiešsaistes komentāru sadaļā.

Dalies ar šo ziņu