Ķīnas jūras spēkiem nodots otrais aviācijas bāzes kuģis

Ārvalstīs
Sargs.lv/Bloomberg/LETA
Shandong
Foto: Foto: VCG via Getty Images

Pirmais pašu ražotais Ķīnas aviācijas bāzes kuģis oficiālā ceremonijā nodots valsts jūras spēku lietošanā, informē ziņu aģentūra “Bloomberg”.

Ķīnas prezidents Sji Dziņpins (Xi Jinping)kopā ar citiem valdības pārstāvjiem piedalījās jaunā flotes papildinājuma svinīgajā atklāšanas ceremonijā Saņjā, Hainaņas salā. Par godu Ķīnas austrumu provincei, aviācijas bāzes kuģim dots nosaukums “Shandong”, vēsta Ķīnas Centrālā televīzija.

Ķīna jau iepriekš meklējusi veidus, kā palielināt savu bruņoto spēku spējas, jo īpaši klātbūtni Dienvidķīnas jūrā. Kopš stāšanās amatā 2012. gadā, Ķīnas prezidents par valsts armijas galveno uzdevumu noteicis tās modernizāciju un reorganizāciju, raksta “Bloomberg”.

Ķīnas vienīgais aviācijas bāzes kuģis līdz šim bija no Ukrainas flotes pārpirktais “Liaoning”, kas kara flotes rīcībā nonāca 2012. gadā.

Jau iepriekš medijos izskanējusi informācija, ka, spriežot pēc jaunākajiem satelītuzņēmumiem, jau tiek būvēts arī trešais Ķīnas aviācijas bāzes kuģis.

Taču vadošā valsts aviācijas bāzes kuģu skaita ziņā vēl aizvien ir ASV. To bruņojumā ir desmit ar kodoldzinējiem aprīkoti klases "Nimitz" aviācijas bāzes "superkuģi", vēsta ziņu aģentūra “LETA”.

Dalies ar šo ziņu