Lielbritānija Ukrainai piegādās gan tankus, gan bruņumašīnas "Bulldog"

Tehnika un ekipējums
LETA/BBC
Lielbritānijas Aizsardzības ministrs Bens Volless
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Lielbritānija Ukrainai piegādās ne tikai 14 tankus "Challenger-2", bet arī 100 bruņumašīnas, ieskaitot bruņutransportierus "FV-432", kas ir pazīstami arī ar nosaukumu "Bulldog", pirmdien pavēstīja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless.

Pēdējā palīdzība pakete Ukrainai ir vislielākā Krievijas-Ukrainas kara laikā, uzrunājot parlamentu, sacīja ministrs. Tanki tiks piegādāti kopā ar bruņotām evakuācijas un remonta mašīnām, tāpat Ukraina saņems astoņas pašgājējhaubices AS90, 100 000 artilērijas šāviņu, 100 uzlabotas raķetes, dronus, tanku un bruņumašīnu rezerves daļas.

"Šīs dienas pakete būtiski palielina Ukrainas iespējas. Tas nozīmē, ka tā varēs pāriet no Krievijas karaspēka atturēšanas uz tā padzīšanu no Ukrainas zemes," sacīja Volless.

Ministrs apstiprināja, ka Lielbritānija piegādās Ukrainai tankus "Challenger-2", tādējādi kļūstot par pirmo valsti, kas Kijivai nodrošina Rietumu parauga tankus.

Vienlaikus viņš pauda cerību, ka citi Ukrainas sabiedrotie, arī Somija un Polija, spēs nodrošināt Ukrainas karavīriem tankus "Leopard-2".

Britu ministrs norādīja, ka šajā jautājumā viss ir atkarīgs no Vācijas, kas šos tankus izstrādāja un ražo.

Dalies ar šo ziņu