Lielbritānijas Aizsardzības ministrija sāk pārskatīt plānoto Armijas personāla samazināšanu

Ārvalstīs
Sargs.lv/ UK Defense Journal
Lielbritānijas Armijas raķešu sistēma M270 MLRS Ādažu poligonā mācībās "Summer Shield 2022"
Foto: št.vsrž. Gatis Indrēvics/ Aizsardzības ministrija

Krievijas sāktā agresija Ukrainā likusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrijai vēlreiz izdiskutēt sākotnēji plānoto Lielbritānijas Armijas personāla samazināšanu līdz 73 tūkstošiem karavīru, iespējams, atsakoties no tās, vēsta Lielbritānijas aizsardzības nozares izdevums “UK Defense Journal”.

Sākotnējais britu Aizsardzības ministrijas plāns, kas tika izstrādāts vēl pirms agresorvalsts Krievijas pretlikumīgā iebrukuma Ukrainā, paredzēja līdz 2025.gadam samazināt britu Armijas personālu no 77 tūkstošiem līdz 73 tūkstošiem karavīru.

“Tātad, pirmkārt, armijas lielums. Mēs to esam palielinājuši līdz 73 000, līdz papildu 500, kas ir aptuveni kājnieku bataljona vai vieglas nozīmes kājnieku bataljona lielums. Tātad vienā ziņā mēs armijas personālsastāvu esam palielinājuši atpakaļ. Lietojot frāzi, apmēram pirms diviem mēnešiem, kad Armijas spēks bija aptuveni 76 000 — 77 000, tas bija 79 000. Tātad mēs neesam tikuši lejā. Es vienmēr esmu teicis, ka, mainoties draudiem, mainās arī visa lielums, un es joprojām pie tā turos,” teica Lielbritānijas aizsardzības sekretārs sers Bens Volless.

“Savās sarunās ar Valsts kasi mēs skaidrosim, vai mums jāsamazina personālsastāvs līdz 73 tūkstošiem cilvēku, vai varam uzturēt līdzšinējo skaitu,” piebilda britu aizsardzības sekretārs, piebilstot, ka šajā gadījumā vienošanās jāpanāk par personāla algu apmēru.

“Man izdevās noslēgt vienošanos ar Valsts kasi pirms aptuveni sešiem mēnešiem, ka mēs atgriezīsimies pie jautājumi par armiju, attiecībā uz algu skalu un jautāsim armijai, vai tā var iegūt citu skaitli, pamatojoties uz to, kā tā pati sevi strukturē. Viņiem varētu būt vairāk jaunāko pakāpju karavīru, līdz ar to vairāk cilvēku,” sacīja B. Volless.

Dalies ar šo ziņu