DAIF Latvija godina Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas saņēmējus

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv/DAIF Latija
DAIF Latvija gada balvas saņēmēji
Foto: Foto: DAIF Latvija

Trešdien, martā Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) godināja ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas 2024’’ laureātus, pasniedzot balvas uzņēmumiem un izglītības un pētniecības iestādēm, kas pērn devuši nozīmīgu ieguldījumu drošībai un aizsardzībai nacionālā un starptautiskā  mērogā, portālu "Sargs.lv" informēja DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

DAIF Latvija balva kategorijā ‘’Pētniecībā’’ piešķirta Latvijas Universitātes vadošajam pētniekam Dr.chem. Ingaram Reinholdam par ''Antidota prototipa izstrādi uz dzelzs heksacianoferāta un biopolimēru sorbentu bāzes militāro un civiliedzīvotāju preventīvai aizsardzībai pret radioaktīvo cēziju''. Pētījums saistīts ar civilās un militārās aizsardzības jomu un ir atbalstīts no Latvijas Universitātes.

Balvu kategorijā "Inovācija" saņēma SIA ''ABC software'' valdes priekšsēdētājs Aivars Rožkalns par ''Informācijas sistēmu lietotāju līdzīgas uzvedības analīzes un automātiskas grupēšanas metodes izveidi, izmantojot AI/ML pieeju''.

Kategorijā "Izglītība" balvu saņēma Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktora vietnieks Praktisko mācību nodaļas priekšnieks Mareks Silovs par ''Taktisko māju praktiskajai apmācībai''.

Nominācijā "Partnerība" balva piešķirta Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta platformai "Materize"  pārdošanas direktorei Olgai Bogdanovai par ''Pētniecības partnerību ar aizsardzības nozari un industriju''.

DAIF Latvija balva kategorijā "Eksports" piešķirta SIA ''Riot Engineering'' biznesa attīstības direktoram Aināram Svirskim par ievērojamu eksporta kāpināšanu. Savukārt balva kategorijā ’Izaugsme’’ piešķirta  SIA ''VR Cars''  valdes loceklim Ali Jansonam par militāro transporta līdzekli "VR FOX".

Šāda nozares labāko uzņēmumu un pētniecības iestāžu pārstāvju godināšana par veikumu aizvadītajā gadā notika jau sesto gadu.

 

Dalies ar šo ziņu