DAIF Latvija aicina pieteikties Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvai 2024

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv/DAIF
DAIF Latvija apbalvošanas pasākums
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) līdz šī gada 20. februārim aicina uzņēmumus, izglītības un pētniecības iestādes izvirzīt pretendentus "Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvai 2024’’ par sasniegumiem, kas nozīmīgi drošībai un aizsardzībai nacionālā un starptautiskā  mērogā 2023. gadā.

DAIF Latvija jau sesto gadu izceļ uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumus valsts aizsardzības spēcināšanā. Savukārt jau trešo gadu DAIF Latvija un tās sadarbības partneru veidotā žūrija izvērtēs sasniegumus akadēmiskajā un privātajā sektorā. DAIF Latvija aicina vēstīt par 2023.gadā paveikto inovāciju un izaugsmes jomā, par pētnieku izstrādnēm un īstenotajiem projektiem šadās nominācijās - inovācijā, izaugsmē, eksportā, izglītībā, pētniecībā, partnerībā.

"2023. gads vienoja sabiedrību iniciatīvās Ukrainas atbalstam cīņā pret Krievijas okupantiem. Papildus civilai un militārai sadarbībai, norisinājās sadarbība starp Ukrainas un Latvijas uzņēmējiem. Savukārt Latvijas publiskā pārvaldē strādāja, lai stiprinātu sabiedrības noturību, kritisko infrastruktūru un kibertelpu. Pasaule 2023.gadā nekļuva drošāka. Pasauli pārsteidza teroristiskā palestīniešu grupējuma "Hamās" iebrukums Izraēlā. Izaicinājumi apliecina, ka drošība ir mūsu kopējā lieta. Tādēļ aicinām uzņēmumus un pētniecības iestādes sniegt aktīvu atbalstu sabiedrības drošībai un valsts aizsardzībai, kā arī dalīties sasniegumos," aicina DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu iesniegtie sasniegumi tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem - kāda ir ietekme uz aizsardzības un iekšlietu nozares attīstību un vadības pilnveidi, vai pastāv atbilstība aizsardzības spēju attīstības un sabiedrības drošības prioritātēm, vai inovācija ir aktuāla un pielietojama, vai ir novērojama oriģinalitāte un radošums izaicinājumu risināšanā. Kā norāda DAIF Latvija, papildus žūrija vērtēs vai šis sasniegums iekļaujas starptautiskā biznesa vai pētniecības sistēmā, kā arī vai tas veicina sabiedrības izglītošanu par civilo aizsardzību un kosmosa tehnoloģiju praktisku pielietojumu. Par iepriekšējā gada uzvarētājiem aicinām lasīt: ŠEIT

Pieteikumi jāiesūta elektroniski uz elektronisko adresi idatfederacija [dot] lv līdz 20.februārim, plkst. 17:00. ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas'' nolikums un elektroniski iesniedzamā pieteikuma veidlapa ir pieejama DAIF Latvija mājas lapā : ŠEIT

DAIF Latvija ir vienīgā drošības un aizsardzības industriju un pētniecību pārstāvošā organizācija nacionālā un starptautiskā līmenī. DAIF Latvija apvieno uzņēmums, izglītības un pētniecības iestādes, kā arī asociētos biedrus - ievērojamus ārvalstu militāros ražotājus. DAIF Latvija nacionālā līmenī aktīvi sadarbojas ar Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un LR Saeimu. Starptautiski DAIF Latvija pārstāv Latvijas industriju NATO Industrijas padomnieku grupā un iekļaujas Zinātnes un tehnoloģiju organizācijas darbā. 

Dalies ar šo ziņu