“Patria” uzsāk Latvijas militārās rūpniecības klastera uzņēmumu darbinieku apmācību

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Uzņēmuma "SFM Latvia" metinātājs
Foto: Foto: "Patria Latvia"

Somijas kompānijas “Patria” sākusi apmācīt Latvijas Militārās rūpniecības klastera uzņēmuma darbiniekus, kuri būs tieši iesaistīti “Patria 6x6” bruņutransportieru detaļu ražošanā Latvijā, portālu “Sargs.lv” informēja “Patria Latvia” pārstāvji.

“Patria” savā ražotnē Hamēnlinnā Somijā uzsākusi SIA “SFM Latvia” metinātāju apmācība. Pēc apmācības šie metinātāji atgriezīsies Latvijā un piedalīsies faktiskajā transportlīdzekļu ražošanas procesā, kā arī nodrošinās citu SIA “SFM Latvia” darbinieku apmācību un to  darba procesa pārraudzību. pārraugot to darbu. Plānots, ka SIA “SFM Latvia” ražos Latvijā ražos bruņutransportieru šasijas daļas un lūkas.

“Mēs esam izpildījuši mājasdarbus un ieguvuši nepieciešamās atļaujas, lai piedalītos Patria militārās rūpniecības klasterī. Mums jau ir vajadzīgā infrastruktūra, tāpēc papildu ieguldījumi nebija nepieciešami. Tomēr, sākoties bruņumašīnu programmas “Patria 6x6” aktīvai ražošanas fāzei, mums būs jāpieņem darbā papildus darbinieki, lai turpinātu citus uzņēmuma jau esošos projektus. Bruņumašīnas ražošanā izmantotajos materiālos un produktu specifikācijās ir ievērojamas atšķirības no citiem projektiem, nepieciešama īpaša sertifikācija. Tāpēc mēs vēlamies no Somijas partneriem apgūt nepieciešamās prasmes un zināšanas, kas mums būs jaunas, jo uzskatām, ka tas pievienos vērtību ražošanas procesam. Mēs redzam ilgtermiņa ieguvumus mūsu uzņēmumam, iesaistoties “Patria 6x6” attīstības projektā,” saka Nauris Jansons, SIA “SFM Latvia” valdes priekšsēdētājs.

Image
"Patria" rīkotās apmācības Latvijas Militāri rūpnieciskā klastera uzņēmumu pārstāvjiem
Foto: Foto: "Patria Latvia"
Foto: "Patria rīkotās apmācības Latvijas Militāri rūpnieciskā klastera darbiniekiem/ "Patria Latvia"

Patria militārās rūpniecības klasteris ir izveidots, lai veicinātu kopīgu “Patria 6x6” bruņutransportieru izstrādes programmu. Iepriekš Latvijas un Somijas aizsardzības ministri parakstīja tehnisko līgumu par kopīgas pētniecības un attīstības programmas uzsākšanu sauszemes spēku mobilitātes uzlabošanai. Attīstības projekta mērķis ir izstrādāt jaunu bruņumašīnu sistēmu, kuras pamatā ir “Patria” ražotās sešriteņu pilnpiedziņas bruņutransportieris.

Lai palielinātu aizsardzības piegāžu drošību un radītu priekšnosacījumus valsts aizsardzības rūpniecības attīstībai, Latvijas Aizsardzības ministrija ir izvirzījusi priekšnosacījumu par Latvijas uzņēmumu iesaisti noteiktā ražošanas daļā. Savukārt, “Patria” plašās zināšanas un ilgā pieredze tehnoloģiju nodošanā ir stabils pamats vietējai iesaistei bruņutransportieru ražošanai Latvijā.

“Patria” mērķis ir izveidot rentablu piegādes ķēdi, kurai parasti ir nepieciešama lokalizēta ražošana un vietējo piegādātāju tīkla izmantošana. Šobrīd šī sadarbības modeļa sagatavošana norit, kā paredzēts “Patria 6x6” programmā, un ražošanas tīkls Latvijā turpina pieaugt saistībā ar kopīgās transportlīdzekļu platformas programmu.

Dalies ar šo ziņu